Avatar uživatele
anonym

Proč je posedlost čtením knih tolerována více než posedlost hraním počítačových her?

Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? annas, Drap, lota, aliendrone před 2342 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Kepler

Při čtení knih se můžeš něco dozvědět nebo prožít něčí příběh. PC hry tě mohou maximálně zblbnout tak, že zapomínáš na skutečný svět a nic ti nepřinesou.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
quentos

Protože čtením knih rozvíjíš znalost jazyka, zatímco hraním PC her nerozvíjíš skoro nic. O některých se říká, že rozvíjejí logické či strategické myšlení. Jenže nemít logické či strategické myšlení je „pouze“ škoda, kdežto neumět vlastní jazyk je ostuda. Vždyť se podívej už jen na svoje otázky – nedokážeš jedinou napsat bez chyby (a nejsmutnější na tom je, že ty chyby se opakují – nepoučíš se z nich. Dodnes ses třeba nenaučil psát čárku před podřadicími spojkami – typicky např. před „pokud“ nebo „když“).

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Drap

Knihy jsou zdrojem poznání, což o některých počítačových hrách nelze říct ani náhodou.

Upravil/a: quentos

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
aliendrone

Protože většina lidí ví pendrek co znamená hraní her. Kdysi dávno za totáče, ještě v éře osmibitů mne měli za „podivína“, když jsem hrál Tetris, River Raid apod. Dnes titíž lidé hrají jak o život tyhle (a jim podobné) bejkárny, sto let staré překopávky na mobilech a jsou z toho úplně hin. To mě pos*r na holý záda! Tenkrát to bylo „in“, něco nového, nevídaného, ale dnes???

Jinak – s knihami už to NENÍ jako kdysi – škváru je čím dál tím vícer na úkor „kvalitního“ čtiva. Ruku na srdce – to samé platí i o hrách. Fakt, že kdysi jsem smažil Diablo II do úmoru, kdy jsme v bandě rasili ýbrbosse kvůli mimořádným dropům neznamená, že mi to dalo „něco navíc“, než pouhou zábavu. I když byla jakkoliv vynikající, tak ti to nedá tolik, dobrá kniha např. literatura faktu. Tak proto asi.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
replicator

No hry ti dají daleko více než knihy, protože tam máš o mnoho větší a rychlejší příjem informací.
Problém je, že hodně lidí si oblíbí jednu hru a tu hrají několik let. Třeba hry jako Dota,LOL,CS a některé až moc zdlouhavé MMORPG.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
lota

Asi je v tom víc kultury.:-)

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek