Avatar uživatele
Kepler

Proč je pro Brusel tak složité deportovat nelegální imigranty?

Izrael s tím udělal krátký proces a bude mít pokoj jednou pro vždy. Stálo je to (nebo bude) 3500 dolarů na každého Afričana, který ty peníze dostane, ale zdá se vám to moc proti bezpečnosti státu, potažmo EU??

Zajímavá 5Pro koho je otázka zajímavá? Zvědavý, jirka F, hapiky, Muso, independent před 2272 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Drap

Je pouze jediný důvod. Neni k tomu politická vůle.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
dr.luha

Nelegální migranti jsou už většinou legální a v Bruselu ve spolupráci s OSN se připravuje legislativa pro klimatické migranty.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
hapiky

Některé demokratické zákony jsou pro kočku. Někteří politici zrovna tak. V součtu to dělá neschopnost. Když připočítáme falešné původy utečenců či falešné nebo žádné pasy, je to patová situace. Jsou ještě další důvody, ale to je celkem jedno, pokud nebude odvaha, problém vyřeší až extrémisté(ke škodě utečenců).

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
luckykubrt

Slyšel jsi něco o Kalergiho plánu ? Proto nechtějí, aby se imigrantům ubližovalo, protože nás chtějí smísit. ☹

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
plebs

Brusel to již vypracoval smlouvou Dublin IV

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
xxx3

Ono to ale není snadné ani pro Izrael. Rozhodně to není téma, které by tam všichni vnímali jednoznačně. Navíc v demokratických zemích o řadě věcí rozhodují soudy, pak nějaká ta odvolání – všechno trvá nějaký čas. Když se jedná o několik desítek lidí, tak je to snadněji proveditelné, než když se jedná o desetitisíce osob. A pak je tu poslední nezanedbatelný problém – kdež chce stát někoho někam deportovat, tak s tím musí souhlasit také ta země, kam má být dotyčný deportován. To zdaleka není samozřejmé. Už se v minulosti stalo, že takto deportovaným osobám nebylo v domovské zemi umožněno ani opustit letadlo.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
klumprt

Není úplně jednoduché přepravit větší množství lidí víceméně proti jejich vůli tak ohleduplně, aby proti tomu nezačaly řvát hordy samozvaných ombudsmanů.
Taková je doba, ale je to tak trochu dědictví 20. století, kdy se transportovaly miliony lidí docela jednoduše a je to dodnes naše černá můra.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
aliendrone

Ale Keplere… Neříkej mi, že nevíš JAK MOC je těžké něco udělat, když to NECHCEŠ UDĚLAT. ;) :D :D

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Zřejmě není tak snadné oddělit ekonomické migranty od těch kteří skutečně utíkají před persekucí tamějších autoritářských režimů. Na druhou stranu sám nechápu proč nejsme v tomto ohledu přísnější, vždyť se nezdá jako neoprávněný požadavek, chtít po někom koho pozvu do svého domu aby se v určitých ohledech přizpůsobil, pokud chce ode mne pomoc, ochranu i přístřeší. Svoboda náboženského vyznání přece nemůže stát nad vším když si uvědomíme, že prakticky jakékoliv náboženství je vždy jen prostředkem manipulace a usměrnění naivních davů, tak ti lidé si v podstatě jen vlečou až k nám ty nitky, za které je nepřetržitě tahali ti od kterých utíkají, tak přece buď utíkám a chci ty nitky ovládané loutky zpřetrhat nebo nechci ale pak ten útěk asi moc vážně nemyslím a spíš cestuji jen za příjemně vysokou sociální dávkou v eurech. Bohužel je to celé příliš složité, co píšu je rychlá úvaha a sám bych pro její nasazení v praxi nejspíš nezvedl ruku, protože je příliš snadné zobecňovat ale konkrétní případy vás pak velmi rychle vrátí do reality a pochopíte že takovýmto přísným krokem k migrantům vlastně jen narušujete základy naší vlastní civilizovanosti a ztrácíte pod nohama základy na kterých stojí západní demokracie, prostou úctu ke svobodě.

Upravil/a: anonym

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek