Avatar uživatele
Oprah

Proč je takový problém najít obratele na své výrobky, když nejsem plátce DPH..

Prý by to bylo papírování navíc.. Jak potom mám prodávat výrobky, když každý je plátce a já ne.. Poraďte mi.. Prý bych mohla být plátce ale musela bych mít nasmouvané zakázky dopředu, ale pak bych zase byla zbytečně drahá.. Pokud zatím ptátce nejsem, tak si zase ode mě nikdo nic nenasmouvá.. Poradíte, jak to udělat??

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 4641 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Danyna

Plátce DPH, který vykoupí zboží od neplátce, odvádí ve výsledku finančnímu úřadu větší částku, než když zakoupí stejné zboží od plátce. Vaše cesta je najít si odběratele neplátce – je jich stále dost, drobní obchodníci, stánkaři, nebo se stát plátcem, ale to si musíte spčítat, zda se Vám to vyplatí a budete se schopen uživit.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Hykam

Danyna:
To je nesmysl, že plátce odvádí víc na DPH od neplátce než od plátce.
V podstatě mu to může být jedno, jenže neplátce je pro něj v podstatě dražší pro to, že neplátci FÚ nevrátí DPH z nakoupeného materiálu na výrobu tudíž tuto částku si musí napočítat do finální ceny.
Pokud by neplátce výrobek prodával za stejnou cenu jako plátce bez DPH tak to odběrateli může být jedno, protože DPH zaplatí buď dodavateli nebo ho odvede na FŮ.

Jenže pokud neplátce bude prodávat výrobek za stejnou cenu jako plátce bez DPH tak na tom tratí.

Pokud máte odběratele převážně plátce DPH, tak se přihlaste na FÚ jako plátce DPH. Není to podmíněné nějakými zakázkami nasmlouvanými dopředu.
Pokud máte převážně neplátce, musíte zvážit, jestli vám to papírování navíc za to stojí.

To Džanička:
Já plátce DPH jsem a žádný zakázky dopředu jsem nasmlouvaný mít nemusel.
Trochu si pletete výdělek a obrat, ale to si plete mnoho lidí. Spousta lidí si myslí, že to co někdo fakturuje, že to jsou hotový peníze a potom vykřikují že ten dotyčný má peněz a na výplatě nechce přidat. Bohužel z toho se musí odečíst náklady a mnohdy z toho moc nezbyde.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Džanička

Hykam, Vy zase nemáte pravdu v tom, že nemusíte mít žádné nasmlouvané zakázky dopředu.. Já také nejsem plátce, a na FÚ mi řeli, že pokud chci být plátce, tak bych musela mít roční výdělek 1000000 Kč, pak se jím stanu automaticky, ale to vím, že v žádném případě nepřekročím, a ještě pokud bych chtěla být plátce i tak, tak musím mít nasmouvané smlouvy a zakázky dopředu pak být plátce být mohu. Toto mi řekli asi před půl rokem..

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Deli

Zas tolik papírování navíc to není, 1× za 3 měsíce přiznání k DPH, není složité.
Pokud prodáváte plátcům, není pro ně výhodné nakupovat od Vás.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek