Avatar uživatele
Damiana

Proč je u nás tolik nadací a charitativních organizací? Pomohly někomu z vás?

Řekla bych, že na to, jaká jsme malá zemička, je těch „dobrodinců“ už nějak moc.
Proč se občan s problémem nemůže obrátit na stát a ten mu nepomůže? Proč raději povolí činnost různých nadací, charit a sdružení, a nechá někoho, aby jej suploval a vybíral peníze sám a pak s nimi i sám nakládal?
Nebo je to tím, že jsou lidé tak bezmocní, že když jim stát nepomůže, vybírají peníze mezi sebou?
Nějak pořád nemohu pochopit, proč se těmto lidem – vedoucím nadací apod. – dává všude takový prostor, když se v první řadě obohacují sami. Jaký je váš názor?

Přispíváte? Pomáhá, či pomohla vám nebo vašemu známému někdy nějaká nadace?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 5Pro koho je otázka zajímavá? annas, Andělé, brillant, briketka10, Lorrien před 4097 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Jedna známá působila mezi postiženými dětmi. Jako všude, i zde chyběly peníze. Pomohla jsem jí se studenty před x lety rozjet v naší oblasti akci „prodej vánoční hvězdy“. Studenti byli velmi ochotni pomoct, nejen místo vyučování, ale i v době volna. Výnos si nepamatuji, ale určitě přišly prostředky na správné místo.

Opačný příklad. Uvědomuji si, že nastaly prpblémy problémy s jednou organizací, která se obrátila s prosbou o pomoc na našeho ředitele. Prodej něčeho – už si nepamatuji..Ředitel teh žádosti nevyhověl, ministerstvo školství zjistilo zneužití peněz vybraných v minulosti.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
mosoj

No jestli počítáš mezi nadace ty osůbky co se potulují před obchoďáky, tak ty posílám do háje. Jinak každoročně se ženou a ještě jednou paní nosíme osobně několikrát za rok včetně Vánoc, dárky ( hračky, pamlsky apod.) do dětského domova v Trnové !!
Kdybych nebyl v důchodu, určitě bych realizoval nějakou adopci na dálku do země třetího světa. Na to žádnou organizaci nepotřebuji.
Doplňuji:
Jo a pravidelně každý rok kupuji pohlednice, které malují tělesně postižení.
Kdyby to dělal každý bylo by hned krásněji na tomto světě.

Upravil/a: mosoj

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Drap

Přes většinu těchto organizací a nadací, jde poměrně snadno přijít k slušným penězům, s minimem úsilí. Taky jde tímto způsobem i spoustu peněz vyčistit.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Nicozjb

ve svém okolí mám několik žen které využily azylového domu pro matky s dětmi tato služba je neocenitelna v dnešní době ať už to byly ženy které týral partner nebo se dostali do jiných problémů tuto službu vítám a jelikož mám dobrou znalost jak to funguje tak si neumím představit že by toto zajišťoval stát .

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Mapel

Nadace je svědomí těch co nepotřebují pomoci. Místo, aby se zasadili za nezkorumpovatelné politiky a jasně vystoupili pro politikům, kteří páchají trestnou činnost, tak své svědomí uplácnou nějakým darem charitě. Pokud by se podařilo unikající peníze dát na charitu, tak by žádná charitativní organizace nepotřebovala žebrat.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Damiana

Mapel – máš nějakou osobní zkušenost?

před 4097 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Damiana

Nicozjb: Azylové domy ani tak na mysli nemám – tam je to jasně vidět, na první pohled. Jde mi spíš o ty, kteří vybírají peníze kde se dá, lezou s tím do televize, odevzdávají se jim výtěžky různých akcí apod. – tam jstě někdy ty (nebo ten, koho znáš) úspěšně žádali?

před 4097 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek