Avatar uživatele
Rakira

Proč je v dnešní době extrémní trend být štíhlý bez jediného deka navíc? Proč se lidé/školáci smějí lidem s nadváhou?

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? ivzez před 2652 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Kepler

Já myslím, že kůží potažené kostry ještě nikdy a nikoho nezaujaly. Stejnou měrou můžou konkurovat dřevění strašáci v polích a ve vinohradech. Vkus ženské krásy se staletími mění, ale vychrtlost tam ještě nebyla. Když se někdo směje momentálním oblíbeným proporcím, je blb, nebo návrhář! Což je vlastně totéž. ŽENA není věšák na šaty!

Upravil/a: Kepler

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
jáára

Nevím, já mám raděj silnější ženy, ale ne obézní – Prostě pěkný holky.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
dubraro

Štíhlost je dnes znakem výjimečnosti a bohatství. Jen bohatý člověk, který nemusí pracovat, má čas a peníze na systematické sportování a na sofistikované stravování. Tloušťka dnes znamená chudobu, nutnost levně se stravovat. Nebo smůlu v genetické loterii.
V dřívějších dobách a/nebo na jiných místech kdo byl tlustý, ten byl úspěšný a bohatý. Dostatečně zaoblená žena měla větší šanci donosit zdravé dítě, i když se zrovna dnes toho mamuta ulovit nepodařilo.
Školáci se smějí ledaskomu. Děti jsou kruté, protože si budují svoje místo v kolektivu a nevědí, že na ně většinou taky jednou dojde.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Smode

Tento trend je zde v mírných obměnách víceméně odjakživa, nejen dnes. Je to z důvodu toho že ženy „sportovní“ – štíhlé jsou automaticky vhodnějšími adeptkami na zplození potomka. Štíhlost (v rozumné míře) = krása = zdraví = pro muže atraktivní = zdravé potomstvo. Nehledě na to že gymnastky mívají prý porody jako „po másle“. A štíhlí muži = rychlost = mrštnost = uloví mamuta :) a dají napapat své rodině. Ale nench se ničím zaskočit – i ty nejkrásnější modelky mají spoustu vad na kráse i přesto že to na fotce nevidíš protože to smazali. Ve skutečnosti žádná žena ani muž nejsou nikdy 100% dokonalí. A tohle všichni vyzrálí lidé ví – pro ně nikdy není na prvním místě mít doma stoprocentní modelku/modela. To že se školáci smějí lidem s nadváhou je vývoj – ještě na ně větší dávka rozumu teprve čeká – jsou to děti. A děti se kolikrát vysmívají úplně čemukoliv – kolikrát i tomu že je někdo naopak extrémně hubený. A u hubených je to dokonce horší: těm bude i v dospělosti jejich vychrtlost připomínat každou chvíli kdejaký tlusťoušek :)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
ivzez

Nevím přesně, domněnek mám několik. Nejpravděpodobnější
by podle mne mohla být snaha „udržet se co nejdéle mladý“
(vyšší váha bývá poměrně často spojována s vyšším věkem).

Někteří výrobci kosmetiky i módní tvůrci konečně začínají s trendem
extrémní štíhlosti (přesněji hubeností) bojovat, angažují „boubelaté“ modelky,
někteří i modelky o něco starší, než v této branži bývá obvyklé.

Proč se hlupáci (žádná škola ani titul neochrání před hloupostí)
někomu smějí mne nezajímá.
Nikdo jiný se totiž lidem nesměje. Z žádného důvodu.

_______

A pozor:
Nikoliv extrémní trend, ale trend extrémní štíhlosti…

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Oukey

Kazdy clovek ma nejakou tu zavislost, jen zavislost na jidle je holt videt uz z dalky. Myslim si, ze ti, kteri se smeji lidem s nadvahou, maji sami nejaky mindrak a je pro ne jednodussi vysmat se nekomu takovemu.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Kepler

No teda smode: horší snůšku jsem ještě nečetl :.)

před 2652 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek