Avatar uživatele
anonym

Proč je v České republice tolik vandalismu?

Zajímalo by mě, proč je v ČR tolik posprejovaných objektů ať už budovy, mosty, vlaky, jenom v Praze je jich nespočet, jak toto vandalistické umění ze zapadních států takto může někdo propagovat v ČR?

Zajímavá 0 před 2491 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
still

Svého času jsem hodně cestoval a nepřipadá mi, že by to u nás bylo horší než jinde, spíš lepší. Sprejování po barácích neuznávám, ale musím přiznat, že některé výtvory jsou celkem pěkné a někdy i vtipné. Třeba ještě donedávna bylo v Praze v Holešovicích graffiti pána Babiše divícího se co je to bitcoin, nebo na Florenci sličná dívka lezoucí z peněženky, atd. U některých je vidět značné grafické nadání autora.
Dělají to většinou děti. Takže nasekat na zadek a poslat to umejt. Určitě bych je nemrzačil jako kolega houba, ani nezavíral.

Upravil/a: still

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Kryšpín

Rovnal bych je mezi patalogické hráče, pyromany, kleptomany, transexualisty, je to primitivní umění ulice, měli by to zkoušet v Egyptě, tam je za to jenom trest smrti

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Muffz

Od narození bydlím poblíž ghet a individuí, kteří sprejují a ničí cizí majetek pravidelně. V Americe a jiných zemích se kdysi takto „značkovaly“ území gangů. U nás takové gangy nejsou, aspoň ne v takové míře. Dělají to puberťáci a lidé nižších inteligenčních tříd, kteří si tak dokazují své hustokrutopřís­novství mezi sebou.

Osobně bych těmto rádoby umělcům sekal prsty jeden po druhém, ono by je to přešlo :) .

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Drap

Netuším kde jsi získal informaci, že je u nás vandalismu hodně. Osobně si myslím, že je to srovnatelné s okolními státy. Proč to někdo propaguje, se budeš muset zeptat někoho z těch co to dělají.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
synapse

Souhlasím, že v ČR je znatelně víc viditelných projevů vandalství než v některých jiných státech. Já jsem dlouhodobě pobývala (řádově několik měsíců) ve Finsku a Anglii a to rozhodně ne jen na jednom místě a turisticky exponovaných místech a nikde jsem nic tak odporného, jako jsou grafity u nás neviděla. Ani v přistěhovaleckých čtvrtích Londýna. Je to humus. A ani ve státech, kde jsem byla jen coby turista, jsem neviděla něco, co by se dalo srovnávat s náma. Je to jen další důvod stydět se za to, že jsem z ČR.
Z hlediska sociální patologie jsou mezi důvody pro tohle jednání: nuda, chuť dělat něco ilegálního, machrování, touha se zařadit do nějaké party, neschopnost vyjádřit se jiným adekvátním způsobem, revolta proti systému, uspokojení z činnosti, která má nějaký viditelný výsledek,neúcta k cizích věcem, a pak samozřejmě spojení s dalšími patologiemi jako vliv návykových látek, duševních nemocí apod.

Upravil/a: synapse

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek