Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Proč jede wifi tak pomalu

Ahoj, založil jsem si na noťasu wifi ap přes netsh. Jde o 802.11n, na kanálu 11@20MHz. Druhý pc je hned vedle, takže hlásí výborný signál (-3--7dBm) a šum -83dBm.+ Ještě ukazuje 54Mbps jako rychlost. Ostatní wifi sítě zde jsou silně utlumené, takže by neměly mít vliv. A mě zajímá, proč sakra přenos má jen 2MBps? (vzhledem k enku bych čekal tak 5-8)

Jo a vážně je to CCM šifrování tak náročný, že zatěžuje při tomto přenosu 15-30%CPU? A co je divné, že nemohu identifikovat žádný proces, který by to měl na svědomí . JDe o core 2 duo T8300,2jádro, 2,4GHz.

A další věc- praktická (nesouvisí to s tou zátěží??). Stejným mechanismem jsme pařili online hru, kdy onen NB s core 2 duo sdílel kabelové připojení . Ten PC měl ping tak 36ms, zatímcto já měl ping 100ms. Jak je sakra možné takové zpoždění. (Vím, že další zbytečná vrsta routování tam je navíc, nešlo by jednoduše jen přemostit spojení? FUnguje to tak ta funkce ve windows, že když budu připojen kabelem, dám přemostit spojení na virtualWifi adapter, zapnu wifi přes netsh wlan start hostednetwork a rovnou se připojím na úrovni linkové(takže ip mi přidělí domácí router) namísto síťové).

Pak je tu ještě druhý faktor, že když na tom pc běžel hra (tak co já si vpzomínám tak náročná není, vytěžuje cpu na 60%), ale je možné, že by to byla příčina lagů?

Předmět Autor Datum
Bezne karty zvladnu signal do -25dB. Vsetko silnejsie signal skresluje, preto mas malu rychlost. Ak… poslední
KiloViktor 16.02.2014 11:09
KiloViktor

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru