Avatar uživatele
sesednizkola

Proč ještě alkohol není jako tvrdá droga ilegální alespoň částečně? Co je na něm dobrého?

Hrozně mi vadí ty všudypřítomné reklamy na alkohol. Myslím si, že kdyby byl alkohol v prodeji třeba až od 24 let, třeba jako nejsilnější motorka je taky od 24 let a lze s ní napáchat rozhodně menší škody než co napáchají mladiství pod vlivem alkoholu, navíc ještě k prodeji třeba jen v hospodách a specializovaných obchodech kterých by bylo málo, nebylo by tolik pacientů. To co poslední dobou vídám kolem sebe je strašné a přijde mi, že těchto neustále opilých lidí lidí přibývá.

Ne, nemám žádnou kocovinu, již několik měsíců jsem neměl ani sklenici piva, ale je pravda, že čím déle nepiju vůbec, tím mi to více je odporné. Chtěl jsem se zamyslet, jaká alespoň jediná trošku pozitivní věc na alkoholu je? Jasně, je spousta tragédu, kteří by třeba střízliví neměli odvahu oslovit manželku a zůstali by nezadaní, ale pak je tady otázka, jestli to bylo dobře pro tu manželku. Já jsem dřív taky chodil na pivo, ale nepamatuji si jedinkrát kdy jsem se trošku víc napil aby sem se druhý den nestyděl za sebe k vůli něčemu, někomu něco neřekl, neslíbil atd. Plus alkoholizmus v rodině a hodně blízkém okolí.

Myslím si, že by se alepoň měla začít dělat nějaká osvěta už od škol. Ne, že pan učitel si dá taky rád nějaký to pivko, alkohol od 18 jako symbol dospělosti vůbec, dát ho pěkně od 24 aby nenalili vůbec nikomu kdo vypadá mladě a taky aby to bylo hodně vzdálené pro ty 15 leté než dostanou rozum. Uplně bych odstranil alkohol z večerek a supermarketů, hezky specializované obchody, aby se k tomu ti, co už mají hodně nakročeno do léčebny, prostě nedostali.

Nevidím na alkoholu nic dobrého a to ani v malém množství. Na argument o jednom pivu jsem alergický, taky kdo začínal pít s tím, že bude alkoholik, nebo že slušný a zodpovědný člověk pod silným vlivem prostě taky snadno něco vyvede nebo někoho zabije. Ty následky jsou hrozné. Podle mě je alkohol stejná sra.ka jako třeba výherní automaty, půjčky na vánoce, cigára nebo pervitin.

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Rokio před 2426 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Kelt

Nikdo tě nenutí abys pil, a pokud máš na alkohol určitý názor, tak je to tvůj názor.
Stejně můžeme kritizovat nějakou hudbu, literaturu, umění, stravu. Člověk by měl vědět, kdy má dost a ne, že budeme hrát na největšího alkoholika, kdo vypije nejvíce piv, panáků a pod. Pokud někdo se dopustí trestného činu pod vlivem alkoholu , je to přitěžující okolnost.
A ta tvoje prohibice by nic nevyřešila . Kdo by chtěl by sehnal a dal by za to cokoliv. Reklama je proto, aby se zboží prodalo a majitel měl zisk. Každý mi měl ochutnat. Víno i slivovice jsou v malém množství dlouhodobě zdraví prospěšné.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Drap

Proč? Odpověď je snadná. Tak o určuje zákon. Pokud se ti to nelíbí, snadná pomoc. Dej se do politiky a prosaď jiý zákon, který by byl lepší. Jinak je zbytečné o tom dis.kutovat

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Klaproth

Já bych naopak zakázal pít nealkoholické nápoje. U nás ve vsi se za posledních 50 let udála pouze jedna vražda a spáchal jí naprostý abstinent. Kdyby chlastal jako všichni, tak by se to třeba nestalo.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Mc Merkurion

… tak cigára, pak chlast, a finančák to může zabalit, jelikož by už toho na výběr daní moc nezbylo …

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

To už v americe zkoušeli, nefungovalo to. Celý business s alkoholem se přesunul do ilegality a financoval rostoucí kriminalitu ve společnosti … lepším řešením se zdá ne drogu přímo zakázat, ale velmi výrazně ji prodražit zdaněním.

Upravil/a: anonym

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
zjentek

Dobrá je na něm ta spotřební daň, stejně jako třeba na ropě, která sviní okolí víc, než ožralí adolescenti v parku a taky nejni ilegální.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Smackdown

Alkohol je 2v1,to znamená že,nabudí a zároveň uklidní,kdyby ho zakázali,nastal by Chaos hardcore mezi lidmi,proto je i zakázáno kouřit v hospodách,po cigarete člověk střízlivý a povzbuzuje se mozek,aby nějaká chytrá hlava něco nevymyslela proti našemu státu jak se bránit,atd.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Vitek04

Alkohol je bezesporu tvrdá droga, je legální jen díky historickému vývoji a taky, že stát má z toho hodně financí. Už od pradávna lidé používali alkohol, na uklidnění či prostě jen tak, a ted tomu tak zůstalo. Historie je historie…

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek