Avatar uživatele
huxa

Proč jsou 4K TV tak drahé? A proč nastupují až teď?

Pro mě, jako pro nezasvěceného to přijde absurdní-mobily s FullHD jsou od pěti tisíc a přitom velká TV s čtyřikrát větším rozlišením za minimálně 50 tisíc, proč tomu tak je?
Logicky, třeba tablety jsou většinou levnější než mobily se stejnými součástky, protože je tam více místa a nemusí se všechen prostor využit, také je to levnější na skládání a součástky, takže logicky by to samé mělo být s televizemi. Co tak vím, tak normální člověk nepotřebuje mít ultra tenkou TV, klidně ji bude mít 5 cm tlustou, když bude mít třeba 2 metry úhlopříčku, 4k rozlišení a průměrný obraz.

Zajímavá 0 před 3871 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Jsemtady

Proroze je to k nicemu. Je hodne malo filmu ktere jsou v tom rozliseni a uz vubec ne tv stanice.
Drahe je to protoze musi zaplatit vyvoj. Ty 4k televize byvaji rovnou 3D.
Zpopularizoval to apple pac to dal do notebooku a tam to ma smysl ze muzes editovat velke foto a jeste zbyde misto na ovladaci prvky okolo. Mno a co ma apple hned zacne samsung cpat do vseho kdyz uz ty displeje pro apple vyrabi.
Je fakt ze fullhd na telefonu je taky k nicemu pac ty jednotlive body od o neco mensiho rozliseni oko nepozna. U velke tv uz ano. A tam ten velkej displej zase musi podsvitit, pripadne je to OLED coz vubec je lepsi jak v mobilech a je to proto tak drahe.
Drahe tv jsou proste uz OLED a nebo fakt velika uhlopricka a to proste bylo jen pro ty movitejsi. Stejne jako draha auta ktera trebas jedou stejne rychle jak levnejsi.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Počítače a internet