Avatar uživatele
Fyzik

Proč jsou balené salámy tak drahé?

V Albertovi stojí průměrná šunka zhruba 30 Kč/100 g, přitom je v tom 6 éček, ani dobré to moc není… Přitom u maloobchodníka, kde by člověk čekal vyšší ceny, stojí krájená šunka zhruba polovic. Jakto?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Georgo2010 před 4512 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Georgo2010

Obecně platí následující pravidla:

  1. Čím více obalů je použito nejen pro potraviny, tím více zvyšuje cenu (zářným příkladem je krájený tvrdý sýr balený každým dílem zvlášť).
  2. Je dobré sledovat letákové akce – zpravidla bývá většinou zboží předražené, aby vzbudilo v potenciálních zákaznících v akci výraznou slevu.
  3. Pultový prodej (prodavačka zváží a zabalí zákaznikovi vybrané uzeniny) bývá zpravidla levnější, než balené – jedním z faktorů zřejmě je uvedená trvanlivost k okamžité spotřebě, větší objem objednaného „čerstvého“ masa.
  4. Nejdůležitější údaj kromě počtu éček (né všechna jsou zdraví ohrožující v nízkém množství) je podíl masa – čím vyšší, tím zpravidla vyšší cena, pokud není zrovna v akci.

Doplňuji:

  1. Maloobchodní cena se vytváří v průběhu celého řetězce od výrobce, přes dodavatele, až po obchod (neustále se přidávají marže, nebo umělého zdražování managementem obchodu na úkor preferovanému méně prodávanému výrobku).

Jako zákazník se můžete blíže dotazovat na vysoké ceny/kvality výrobku přímo managementu, příp. nakoupit u levnější konkurence. Nebo mlčky nerozvážně kupovat, co je ještě k mání.. Rozhodnutí je na Vás!

Upravil/a: Georgo2010

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Drap

Je volná tvorba cen, každý má také jiné náklady a počítá si jiný zisk, tak se neni čemu divit

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
hanulka11

taky musíš zaplat to balení ,nezapomeň

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Fu* Cky

dýl vydrží

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
martyuno

Musíte zaplatit zabalení toho salámu,cena je dražší kvůli tomu,že zboží má delší trvanlivost atd…Pokud jsou pro Vás balené salámy drahé,jednoduše je nekupujte… 🙂

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
johana 56

Je připočteno i balení,při pultovém prodeji msjí někde přirážku za nakrájení.

Doplňuji:
Omluva-mají.

Upravil/a: johana 56

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek