Avatar uživatele
jaymes

Proč jsou ceny za stavbu a rekonstrukci bydlení nelidové?

Postavení domu za 3 miliony, další dva miliony zahrada. Byt obdobně. Proč ty obrovské ceny neodpovídají našim platům? Průměrný plat je tak 14 000, udávaný průměr 24 000 je způsoben lidmi, kteří berou desítky až stovky tisíc a bohatnou na chudobě a vykořisťování těch chudých, tj. nás. Tak jak má člověk splácet třicet let dům za několik milionů, aby po třiceti letech musel vytasit další milion za rekonstrukci? Při těch směšných platech. I rekonstrukce jediný pitomý místnosti v domě či bytě, třeba kuchyně, stojí třeba 200 000. To všechno při platech, které jsou tak malé, že spousta lidí nemá ani na jídlo. Někdo nás nechutně okrádá…

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? dudu, mosoj, bububabu před 2909 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Hlada

Ceny stavebních prací jsou stanoveny trhem. Pokud cena práce někoho nestačí ani na jeho spotřebu potravin, nemůže si koupit na klíč dům za 5 miliónů ani rekonstrukci kuchyně za 200 000. Zručný člověk si postaví nebo opraví bydlení za cenu materiálu a ani nemusí, narozdíl od dřívějška, předstírat docházku do práce. Výhrady mám jen k neprůhlednému povinnému zdravotnímu pojištění. Jinak nemám pocit, že by nás někdo nechutně okrádal.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Drap

Proto, že málo vyděláváme.Málo vyděláváme proto, že naše ekonomika dostatečně neroste a díky tomu že jsme toho většinu porozdávali a nebo zlikvidovali, tak se v dohledné době nedí očekávat žádný velký obrat. Taková je skutečnost a nezbývá než se s tím smířit. I přes toto všechno je u nás stále dostatek lidí, kterým všechny tyto náklady dokáží pokrýt příjmy za 1 – 3 roky.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
dudu

Dalo by se říci, že tzv. okrádáme sami sebe. Naše nižší produktivita práce totiž většinou neplyne z toho, že bychom např. ve srovnání s Rakouskem pracovali pomaleji nebo měli „menší lopatu“, ale z nízkých cen za něž v zahraničí realizujeme – prodáváme svoji práci.
Naše výrobky sice někdy jsou méně technologicky vyspělé, ale hlavní roli při exportu sehrává horší obchodnická dovednost. A přitom exportérům výrazně pomáhá ČNB když uměle ovlivňuje – snižuje kurz koruny.
Zde je pak příčina, že třeba v porovnání s Německem máme zhruba třetinové příjmy, což většinu investorů přinutí budovat nemovitosti vlastními silami namísto dodavatelsky. Ve správně fungující ekonomice přitom platí zásada „vydělat si a jiné nechat vydělat“.

Upravil/a: dudu

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

pokud možno, tak všechno sám. rozvod elektřiny si netroufnu (jen sem tam zásuvku a vypínač) a navíc je to podmíněné revizí, stejně tak topení. naopak by jsi zjistil, že čistě za materiál se dá udělat hodně věcí za slušné peníze. slušná kuchyně z Ikei, kterou člověk dokáže postavit sám + spotřebiče se mi naposledy vešla hodně pod sto tisíc.

Upravil/a: anonym

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
mosoj

To je záměr. Režim nemá zájem o lidi, kteří chtějí bydlet v pěkném bytě. Proto také nic nedotuje, jedině sebe, a bydlení nabízí jedině pod mostem.
Shodou okolností jsem se nedávno nad touto problematikou také zamýšlel.
Jak mají mladé rodiny přijít k bydlení ?
Poslední byty za přijatelnou cenu se stavěly do roku 1990. Můžete si říkat co chcete, ale rozhlédněte se kolem sebe, kolik jich je. Kde by bydleli ti lidé kteří v nich bydlí ?

Hlada urážíš mně. Dům jsem postavil svépomocí a pracoval jsem v nepřetržitém čtyřsměnném provozu. Nic jsem nepředstíral. Po noční dvanáctce jsem chodíval ráno rovnou na stavbu a večer v 18:00 jsem nastupoval na další dvanáctku. žena chodila také do práce a k tomu dvě malé děti. Elektřinu jsem si dělal také sám, pod dohledem elektrikáře, který se mně za 1500 Kč pod to podepsal !!! Dnes elektřinu pořídíš tak za 150 litrů!! Za stavební dozor také vysolíš pěkný peníz !

Krátce řečeno normálně pracující člověk domek dnes nepostaví a rád bych věděl jak se může dopracovat k novému bytu ?

Prostě dnešní bydlení sprostota nejvyššího kalibru, neboť bydlení je základ rodiny!

Jen tak pro zajímavost, kolik stálo zafinancování svépomocně postaveného domku v roce 1980.

15 000 Kč moje úspory. Víc peněz jsem v době kdy jsem začínal stavět neměl a šlo to.
120 000 půjčka na 2 % a 24 let. Splácel jsem 600 Kč měsíčně. Ani jsem o tom nevěděl.
35 000 nenávratná půjčka od státu.
Za tyto peníze jsem domek za dva roky postavil a zkolaudoval. Okolí a vnější omítku jsem dodělával až když jsem tam bydlel.

Prej nejsme výkonní a při tom Singer připravuje další oslabení koruny !!!!
Svinstvo kam se podíváš !

Upravil/a: mosoj

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek