Avatar uživatele
Gestas

Proč jsou mikrofony ve Sněmovně dvojité?

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? Kepler, dubraro před 2278 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
dubraro

Pro lepší srozumitelnost. Aby se řečník nedostával mimo oblast snímání mikrofonu.
BTW: Husák jich tam míval šest až osm.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Kepler

To je kvůli demokracii, aby stejnou měrou byly přijímány hlasy zleva i zprava. Ještě, že nejsou mikrofony zdola, snímající hlasy z podsvětí a pekla. Museli by na to mít jeden extra odolný zesilovač navíc.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
led

Je to nedôvera v techniku. Veď si predstavte, keby v zásadnej informácii zlyhal mikrofon, Nechcite predsa od rečníka, aby bol schopný po výmene mikrofonu opakovať svoj prejav doslovne. Takto pri zdvojených mikrofónoch neujde ani hláska, ani tá povedaná bokom k vedľa sediacemu politickému protivníkovi a novinári majú potom, o čom písať.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
autacek

Jelikož se řečník rozhlíží do více stran, dojde tak podstatně snadněji k udržení stejné hlasové úrovně.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Desítky mikforonů před řečníkem měly historicky trochu jiný důvod než dnešní dva integrované přimo do řečnického pultu. Tehdy si každý štáb nesl svůj vlastní mikrofon a i když by se teoreticky mohli napojit na jediný raději jich tam dali každý za sebe jeden či dva protože to byl i reklamní prostor dostupný zdarma. V televizi jste tak mohli před řečníkem vidět mikrofony s logy různých rozhlasových stanic a za tuto reklamu žádná z nich nikdy neplatila 🙂 Čili důvod deseti mikforonů rozhodně není stejný jako důvod pro ty dnešní dva integrované.

Dva jsou v řečnickém pultu prakticky jen kvůli záloze, jeden odejde, nevadí, řečník může mluvit nerušeně dál, funguje ještě druhý. Kromě této redundance kvůli nedůvěře ve spolehlivost techniky je důvodem u některých pultů, které mají mikfofony dál od sebe i lepší zachycení hlasu řečníka v případě že se při mluvení často natáčí do stran při oslovování různých částí publika. V případě poslanecké sněmovny tedy při oslovování zvlášť levice a zvlášť pravice 🙂

Upravil/a: anonym

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek