Avatar uživatele
Kelt

Proč jsou tak v oblibě akvarijní rybičky?

Nejsem chovatel, ale dovedu se vcítit do pocitů chovatele. Chápu, že se psem, kočkou, fretkou, morčetem se dá hrát, pohladit a starat se o ně, u rybiček si koupí majitel nějaké akvárium, dá vodu, kterou mění, dává rostlinky, atd. A přitom se na ty rybičky jenom kouká, jak plavou. A nemůže s nimi nijak komunikovat. Snad klepáním do skla. Jak se na to dívá nějaký akvarista?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 3390 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Nazdar Bazar

Výhoda rybiček je v tom, že jsou pro alergiky akceptovatelné. Kdežto kočka či pes ve větší míře uvolňují chlupy, smrdí, a vyžadují větší požadavky než právě rybičky.
Což ocení zejména obyvatelé bytů. Navíc v případě dovolené, stačí hodit do akvária víkendové krmivo, a máte vystaráno. Stejně tak venčení. Pokud máte výběh na zahradě, nemusíte psa tolik venčit. Ale právě v panelovém bytě je venčení nutné. Což rybičky nevyžadují. Navíc je akvárium pěkná dekorace.
Když to shrnu, rybičky jsou takoví nenároční mazlíčci.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
klumprt

Neštěkají, nemočejí na koberec, neškrábou, nelínají, nepotřebují tahat na procházku, nekousají pošťačky, nemňoukají, když chtěj dovnitř nebo ven, nesmrdí, neutečou. Pohled na ně je uklidňující, akvárko je tak trochu jako malá zahrádka.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
marci1

Akvárium s rybičkami a rostlinami je krásné, příjemné, uklidňující, barevné a pro mě hlavně tiché ! 🙂 Pohodička. 🙂

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Adika3

Je pěkné je pozorovat nedělají zvyky,nedělají bordel (třeba jako kočka doma) sice mazlit se snimi nedá, ale jsou pěkné neutečou nerozkoučouti nic… A tak dál

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek