Avatar uživatele
anonym

Proč jsou v Asii nízké sazby DPH a v některých státech USA žádné?

=============­===============
McArthur, tak to tedy v Asii nebo USA jezdí po polních cestách… a nemají nic dotované?

Zajímavá 0 před 2907 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Drap

Proto, že tamní vlády umí sestavit rozpočet a hospodařit bez nich. Nic jiného v tom nehledej. Jen peníze

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
McArthur

Protože za své daně dostáváš hromadu věcí. Školu máš prakticky zadarmo, sportovní aktivity jsou dotované, veřejná doprava je dotovaná, zdravotnictví máš dotované a na úřadech hromadu zaměstnaných lidí. Nejen toto si z DPH platíš. Jsou to i silnice, železnice, platy politiků, potraviny, sociální dávky na všechno, veřejná podpora pro podnikání, veřejná podpora pro zaměstnávání atd.

Doplnění odpovědi:
V Asii, a tím nemyslím Japonsko, rozhodně není tak hustá silniční síť s asfaltovým povrchem, jako je tomu v Evropě. A totéž platí o středu USA. O železnici, která má u nás nejhustší síť na světě, lépe nemluvit.

Jde o to, že např. jdeš do divadla v Praze. Lístek Tě vyjde na 300 Kč. Možná si řekneš, že je to drahý, ale většina pražských divadel dostává mnohem více na dotacích, než-li vybere za lístky. Půjdeš-li do divadla v New Yorku, zaplatíš 50 USD za lístek na stejnou hru, ale divadlo od státu či města další peníze nedostává.

U nás za dálnici platíš jen roční poplatek (neplatí pro nákladní auta apod.), který je celkem nízký. I v Německu platí za použití silnic víc, jen to není dálniční známka, ale roční poplatek za vlastnictví auta. Jinde ve světě je naprosto běžné, že jsou dálnice oplocené a u každého vjezdu najdeš pokladnu. Věř, že při platbě za každé užití dálnice zaplatíš víc, než v ČR.

Když budeš mít bolístku, půjdeš k doktorovi a on Ti předepíše nějakou chemii. Většinou se vejdeš do toho, co Ti kryje zdravotní pojištění. Jinde ve světě zdravotní pojištění ani nemají a všechno si hezky platí. Když nemarodíš, je to OK, ale s prkotinou k doktorovi chodit nemůžeš, protože by ses nedoplatil. Nehledě na to, že u nás je nemocnice v každém větším městě. I ten doktor, nemocnice a lékárna jsou u nás dotované z našich daní. A DPH je jednou z forem, jak peníze do systému dostat.

Upravil/a: McArthur

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek