Avatar uživatele
Honza 76

Proč jsou Češi tak závistiví a netolerantní vůči cizincům, hlavně tmavé pletí?

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Kepler před 2382 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
ivzez

Češi nejsou závistiví ani netolerantní vůči nikomu.

(Někdo si tenhle nesmysl někde vymyslel
a nepřemýšlející jedinci jej stále přebírají.)

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
briketka10

Nedávej všechny do jednoho pytle. Každý není takový.
Mě například cizinci ani ti s tmavší pletí vůbec nevadí,
když se u nás chovají slušně.
Musím vyjmout nepřizpůsobivé a příslušníky IS.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
autacek

Zkus hádat. I když řekl bych, že závist v tom nehraje roli a netolerance již vůbec ne. Ale pokud někdo parazituje na úkor ostatní společnosti a ještě se chová nezpůsobně, v oblibě nebude.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Kepler

Žije u nás 300 000 Cikánů! Už ti to je jasné? A kdo s Cikány v kontaktu není, stačí sledovat zprávy, čeho všeho Arabové a černoušci jsou schopni…

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Kdyby Češi v ČR byly tolerantní k cizincům a k lidem k tmavší pleti,dopadlo by to 100% stejně tak to jde vidět v USA,Velké británii,Fran­cii,Belgii i Německu kde kriminalita a ghetta kvůli jejich národní toleranci jdou vidět na každým m2 a to Češi v ČR nechtějí dovolit!!!

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
ten který je

Měl bys používat vlastní rozum a ne slepě věřit tomu,co vás učí ve škole.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
xxx3

“Češi”ale nejsou nějakým souhrnem zprůměrovaných jedinců. Jednou z hlavních příčin nenávisti k různým skupinám osob je právě zobecňování typu Češi jsou takoví, Němci makoví, další stereotypy možné doplnit na důchodce, mládež, manažery, ženy, pravičáky, levičáky, nezaměstnané, křesťany, asiaty, černochy…

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
orestez

Pozor, oni nejsou závistiví… . Závist a všepřekonávající náklonnost k nám Čechům mají ti, kteří svou povahou nerozeznají rozdíl mezi námi. Ten rozdíl, já, ono, některé, (ale ona kojí) chodí po domech a stavbách prosit o vybouraná futra do sběru, najdou se mezi lidmi i ti, o kterých nevíme, že zde žijí. Jsou jako myši. To znamená, že študují ve školách. Další pracují na živnost, spolu se podílíme na zakázkách. A v nich se navzájem doplňujeme. No, ale ne vždy si můžeme dovolit objednat na práci naše dobré kolegy. Protože oni ten život mají blbý. 1 měsíc mají práci na stavbě v Brně. Pak, jak to skončí, tak musí navazovat na další akce. Takže 2 lidi jejich parťák odveze do Břeclavi. Za pár dní se dozvíme, že musí do Českých Budějovic, pak do Prahy. A tam je hnus. Kdo neví a neviděl, co se skrývá pod trávou u paneláků, už by se divil, jak to, že tam není zasypaný tank. Oni jsou taky protivní, ale jinak než my, elita.
Tak, další.

U nás v Brně. Nikdy jsem neviděl náznaky útoku na cizokrajné studenty. Útok při pivě: ty vypadáš jako kadáfí, skončil ve smíchu. Prostě tady tak žijem.

Jinak v úterý jsem se stal hrdinou dne. A to je dobře. Stejně jako prodavačka chlazených kuřat.
Nenechám se překvapit zdánlivou morálkou, že by se mělo pod zdáním víc osob stejného zaměření zblbnout. Dokonce neznám nikoho, kdo by sdílel tvůj názor v otázce. Opravdu. Závist? Ta naopak prýští z těch nejchudších vrstev obyvatel. I když si nějak vydělají korunu ze sběru atd, tak právě tam hrozí ta kolize z jejich pohledu, že vy jste v preferenci. Podívejte, napíšu, jak to je. Oni, s tou tmavší pletí, jak jste zadal do otázky, jsou citlivější k nespravedlnosti. Tím, pokud trpíte nějakým syndromem v extra oblíkání nebo rozdílných hodnot v komunikaci, když někomu odpovíte „hele támle je ta cedule nevotravuj“, tak tím nevědomky zvyšujete nesnášenlivost. Člověk, ke kterému byste možná měl blízko, ale on je chudý, možná, že spolu budete nějak spolupracovat, no, tak za nějaký čas, ale nebude to hned, zjistíte, že ač vás obdivuje + zjišťuje váš osobní život, tak v nejslabší chvíli, když vám zbývá jen to obklopení s tmavšími přáteli, se vás pokusí zneužít. Z vašeho titulu „pracuji“, „dostal jsem mzdu“, „mám na pivo“. Samozřejmě, tato zkratka nefunguje zcela. Je také potřeba být nespokojen při komunikaci se závadovými pleťmi, ač také pracují. Chránit se, vytvořit zdání a zapadnout. Vy především musíte taky ukázat, jak moc vám systém ublížil a taky prosit o další pivo, kořalku, slíbit vrácení. Taky si stěžovat. Jenže gádžovi nikdo neuvěří. „Já ti to zítra vrátím.“ Tam jde o to, že i když si v některých věcech pomáhate, stejně vás nenávidí. Kvůli závisti. Vy tam máte vlastní vládu! Vy máte parlament. Vy máte to, a práci. My scháníme nový motor do Mercedesu. Ale tady je gadžo, on je moc chytrý. Že? Jo, to on Orest je. A bydlí. Počkej, Franto, na, tady máš nůž. Běž za ním až se pude vychcat. A co mu mám říct? Aby mě pučil ty prachy.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Hranato

Jestli něco, tak jsou Češi chorobně podezřívaví až paranoidní. Logicky nejvíc vůči těm na terých je hned vidět, že nejsou „naši“. To je svinské dědictví komunismu.
Závistiví většina není. Jen nemají rádi bohaté hajzlíky. Což občas dopadne i na poctivé bohaté a může se to jevit jako závist.
Netolerantní nejsou. Stačí přerazit paranoiu chlastem a po pár panácích Čechy nezajímá ani barva pleti, ani vyznání, ani původ a Čech je i klokan z Austrálie a zatáhnou za něj celou útratu. Hlavně, že umí dělat hop hop hop :))

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek