Avatar uživatele
Skinn3r

Proč když je u nas noc není vidět sluneční světlo okolo ?

http://3x.cz/di-FOH7.jpg tady takovej nakres aby bylo jasny jak to myslim dyt slunce osvití celuou na soustavu tak proc je v noci tma nebo nevidíme aspon nejakou záři co prochází okolo země nebo to ta tma požírá ?
Doplňuji:
Skeptik dík už mě to trklodyt preci kdyz se podivat z boku na rozsvícený světlo z zarovky tak vlastne taky neni videt je videt jenom u zdroje a potom pokud se odrazí od něčeho pevnýho napr náš měsíc …

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? VampGirl, Syd před 4429 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
led

Slnečné svetlo vidíme aj v noci. Je to „svetlo“ Mesiaca, ktoré je vlastne odrazené slnečné svetlo. Svetlo planét našej slnečnej sústavy, ktoré v noci vidíme (ako hviezdičky) i svetlo „Zorničky (Večernice)“ je tiež odrazené slnečné svetlo.
Vďaka vzduchovému obalu Zeme, ktorý vlastne „zmekčuje“ hrany tieňa, nemáme ani v noci úplnu tmu.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Skeptik

Doporučuji nastudovat paprskovou optiku. Ten nákres, co zde zobrazujete, nevystihuje zcela dobře vlastnosti šíření světla. Důvodem toho, proč nevidíme přímé světlo ze Slunce v noci je prostě ten, že obloha na kterou se díváme je v oblasti stínu a polostínu slunečních paprsků. Zkuste si udělat pokus s baterkou, lampou nebo lustrem jako hvězdou a kulatým míčem jako planetou v temné místnosti.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Mapel

To je nákres opravdu k ničemu. Skeptik to jasně napsal i s možností demonstrace. Vidíme přímé nebo odražené světlo. V noci není přímé vidět a tak zbývá jen odražené a proto vidíme hvězdičky (astronomové ať mě neberou doslova, myslím jen ty planety co nevyzařují vlastní světlo, severce to trvá tuším 40 let s dopadem vlastního světla).

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek