Avatar uživatele
Michal Kole

Proč když užívám teplou užitkovou vodu na vaření, abych ušetřil, plyn a elektriku, proč se má vždy nechat odtočit ?

Zajímavá 0 před 3947 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
badisko

proc by mela ?…to snad kdyzby jsi ji nepouzival dlouhodobe tak ji necham odtocit aby se trubky a voda v nich ocistili od rzi ..ale kdyz ji pouzivam 10× dene tak se nemaji cas trubky zanest necistotama ..takze neodpousim nic …:D

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
zjentek

a proč užíváš na vaření užitkovou vodu? K čemu ti bude, cos ušetřil, když po pití takové vody tady nebudeš dost dloiuho na to, aby sis ty úspory užil ,)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
marci1

Nevím proč odtočit, a vůbec nechápu proč na vaření užívat teplou vodu.Myslím si, že tím neušetříte. Zkuste si raději uvařit čaj nebo kávu ze studené vody a uvidíte ten rozdíl.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Pokud jsi si nevšiml, tak ze začátku teče voda studená.Záleží jak daleký je zdroj teplé vody, ale pokud to beru z domácího boileru, který bývá umístěm v koupelně, tak to je asi 4–5metrů.No a než začne téci teplá voda, tak máš dejmu tomu 4–5 litrů vody studené.Takže buď odtočíš tolik vody, aby jsi měl teplou a nebo napouštíš hned z teplého kohoutku, no ale zase ji musíš déle ohřívat.Takže si spočítej co je lepší, 4 litry vody jen tak vylít a nebo je ohřát.Já to beru z prvního napouštění kdy ve trubce voda do rána vychladla.A také to záleží na vzdálenosti a průměru přívodní trubky, takže v některých případech je té studené vody méně než 4 litry.
A pokud teplou vodu pouštíš vícekrát za sebou, tak v té trubce je už teplá voda.
.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
huxa

  1. Nechtěl jsi napsat pitnou vodu?
  2. Jako člověk, co rozumí fyzice určitě víš, že vodě vždy musíš za stejného tlaku dodat stejně tepla, aby se ohřála na určitou teplotu, bojler je možná účinější, než hrnec či rychlovarka, zato se ale musí ještě dopravit voda vodovodním potrubím, což jsou také docela znatelné ztráty (ročně), takže na tom neušetříš, spíše proděláš.

před 3947 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek