Avatar uživatele
mia 622

Proč lidi lžou, že neexistují podřadné práce?

Proč lidé tvrdí, jak neexistují podřadné práce a že každá práce je potřeba, ale jakmile by jejich vlastní dítě dělalo dělnici, tak by měli řeči?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? anonym před 3057 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
GM

Každá práce je potřebná. Jako dělnice (dnes se říká „operátor výroby“) v nepřetržitém provozu pracuji již 15 roků a rozhodně si nemyslím, že by moje práce byla podřadná. Do kanceláře bych se už nevrátila ani za nic.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
led

Je to v myslení človeka. Každá práca má svoj význam v spoločnosti. Napríklad smetiar – ak by nikto nevykonával túto dôležitú prácu, mnohými považovanú za podradnú, ľudské obydlia, mestá, obce, by zakryl nános odpadu ako láva zo sopky Vezuv. Skúste si nájsť na internete následky štrajku smetiarov vo veľkomestách.
Dnešní robotníci (dělníci) musia mať veľakrát vyššie vzdelanie, nielen maturitu, špeciálne školenia a skúšky, ktoré by „študovaní“ ani nezvládli.
Každý človek má schopnosti na určitý druh práce ale to neznamená, že ľudia pracujúci rukami sú preto podradní.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
quentos

Protože jsou pokrytci… lidi toho nakecaj…

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Šidlo

neexistuje zákon ani presná definícia podradných prác…oficiálne nejestvujú

podradná práca je sociálny konštrukt asi ako rasa.....biologicky aj povahovo sú rozdiely medzi ľudmi iné, než farba pleti…

koľko totálne rozličných národov má rovnakú farbu a kultúrne a dokonca aj geneticky sa odlišujú? veľa…ale pre rasistov je to pohodlné, lebo charakter ani schopnosti nevidieť, ale farbu pleti áno

tak ako je pre zakomplexovaných hňupov ľahké povyšovať sa nad iných na základe výšky zárobku či namáhavosti práce

Upravil/a: Šidlo

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
gecco

Nejsou „podřadné práce“…
😉
Jsou jen práce více a méně pohodlné…
A také více a méně honorované…
😉
Ale samozřejmě každý rodič chce, aby právě jeho dítě dělalo tu pohodlnou a vysoce honorovanou práci…
😉

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
jirkajirka

Je jen dobře nebo špatně placená práce.Takový čistý záchod vyžaduje v podniku každý i pan ředitel,ale kolik za to bere platu uklízečka???

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
ivzez

Mio,
proč pořád prosazujete, že existují podřadné práce?
Tentokrát navíc osočujete lidi ze lži!!!

Podřadné práce neexistují.

Já jsem si sice přála, aby dcery dělaly něco jiného, ale když si po maturitě našly práci, kterou by zvládly i bez výučního listu, ve které jsou spokojeny, nevadí mi to.
Důležitější než moje přání nebo představa je jejich spokojenost…

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
orwell

Někteří nelžou, oni to prostě tak cítí. Záleží na úhlu pohledu. Slovo „podřadné“ má takový hanlivý nádech. Je ale třeba rozlišit práce, které může vykonávat prakticky kdokoliv (např. kopat díru do země) a práce pouze pro zvlášť výjimečně nadané, vzdělané a schopné jedince (např. operace mozku, srdce,…). Jak by to asi dopadlo, kdyby si to prohodili chirurg s uklízečkou? Přitom marná bude práce chirurga, bude-li operovat pacienta v „bordelu“ a ten mu potom zemře na infekci. A tak ta práce „podřadná“ může být stejně důležitá jako práce specialisty, i když v platech obou bude asi značný nepoměr.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
mojitek

proč nám pořád podsouváte že „existují podřadné práce“? Zkuste se nad tím krapet zamyslet-podle Vás třeba pokojská/uklizečka je méněcenná oproti managerovi?Já teda nevím jak to máte nastavené Vy,ale pro mě je důležité jaký ten člověk je a ne co má ve šrajtofli a v čem chodí oháknutej.Mimoto znám osobně jak uklizečky tak i managery,a teda co se týče dobrých lidských vlastností,tak je to zhruba 8:2 pro uklizečky.

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?ivzez Nahlásit

Avatar uživatele
bolak

Protože fakticky neexistujou, všechno je to jen otázka peněz, vem si bábu v obchoďáku, která sedí na kase soboty, neděle, svátky za 7200 čistýho. Dělá podřadnou práci? Jo, a celej den je díky tomu nasraná, ale dej té samé bábě za tu samou práci 80.000 a v tu ránu šťasná a usměvavá, do práce bude chodit ráda, protože dělá něco co je fakt důležité a má skutečný smysl a práce jí pak bude samozřejmě i bavit.

To byl jen takový teoretický příklad, ale mám i podobnou zkušenost ze života, kdy jsme ve firmě měli sekuriťáky který měli uniformy a vobušky jak nějaký speciální policejní jednotky, detektory kovu, vysílačky a mobilní telefony v době kdy to ještě byla téměř novinka a každýho šacovali když procházel dveřma, projížděli detektorem kovu, když někdo pronášel mobila do výroby tak ho seřvali jak malý štěně, no měli fakt respekt… ale jen do tý doby než jsme se dozvěděli že berou asi 35 korun na hodinu, což bylo v tu dobu míˇnež ten nejnižší dělník ve firmě, a dokonce míň i než uklízečky co tam po směně mokrým hadrem stíraly podlahy a broukaly si ukrajinský písničky. Od tý doby to byli pro všechny chudáci, i cikáni se jim smáli a ukazovali prstem, respekt byl ten tam a ze dne na den se jejich práce stala podřadnou.

Upravil/a: bolak

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
mosoj

Právě proto dělníci vymřeli a jsou operátoři.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
ReHu

Které práce konkrétně myslíš?

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
lexx

hloupá téměř bolševická lživá propaganda pro úplné naivky…možná podřadně placené, to ano, těch je většina a bude jich víc až předluženou ČR skoupí velmoc Čína, těšte se…

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek