Avatar uživatele
smutnpohadka

Proč lidi zakazují ostatním mít svůj vlastný styl?

Dobrý,dem mám jistý rpbolem vím že tohle to není u psychologa nebo někde ale mě se hrozně líbí Gotické styli ubec jsem nevěděla jaký si vybrat všechny jsou užasný^^^.Koupial jsem si všechno oblečení a jeden jsem byla Gothic Romantic a Druhej den třeba Cyber.Jednou jsem se pokusila o Punk a to už rodiče zasahli.A to oblečení jsem si kupovala za své vydělané peníze z brigády tak jsem nepochopila proč …mi řekli že už to moc přeháním vzali mi všechny gotické šperky oblečení ,boty všechno uplně všechno ten den jsem probrečela protože jsem dřela abych byla gotička .A oni mě zničili byl to pocit jako kdybych umřela…Proč to lidi dělají?Proč všem kecají do stylu?Chápu jsou to rodiče ale.....tohle už fakt přehnaly.Jen kvuli tomu že se jim to nelíbí tak to není ale moje chyba každýmu se líbí něco jinýho.
Doplňuji:
(nebydlím s nima vtrhli mi do baráku a zničeho nic..

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 3673 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Zbynas

Dokud Tě rodiče živí, vždy platí tato dvě pravidla:

  1. Rodiče vždy mají pravdu
  2. Když jí nemají, platí bod 1

Doplňuji:
smutnpohadka: aha, tak to je jiná. Tak když bydlíš sama, můžeš si dělat co chceš, opět za předpokladu, že Tě nic neplatí (nájem apod.). Pokud jsi úplně samostatná, neříkej jim o tom co nosíš apod. Prostě když přijdou na návštěvu, tak to, co by se jim nemuselo líbit, schovej :)

Upravil/a: Zbynas

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
da ny

Podle popisu mám dojem, že nejde o vlastní styl, ale tápání, hledání, přebíhání ze stylu do stylu – o hru.
Nevím kolik je ti/Vám let…
Proč reagují rodiče, jak pipisuješ? Zeptej se jich, možná jim toto počínání s ohledem na věk připadá infantilní. Odpovídala by tomu tvá reakce – „probrečený den“. Je otázka, zda „dření na gotičce“ nebylo plýtvání energií.
Pokud škola nebo zaměstnání nevyžaduje konkrétní pravidla, styl, chování – dané předpisy a morálkou společnosti (určitými mantinely); je mi naprosto jedno, co má na ulici kdo na sobě. Ať si chodí třeba v pytli od brambor :)
K takto „vymóděné“ lékařce, úřednici, učitelce, bankovní poradkyni, policajtovi atp. bych se však vyhla obloukem :).
Proč to dělají lidi (neuvádíš, kteří další) nevím. Rodiče možná pro tvé dobro nebo nepochopili, že nastal čas, kdy se přeťala pupeční šňůra, pokud již na nich nehsi finančně závislá.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
novaky

Vyšší savci se rodí jako hloupá stvoření a učí se zejména předáváním zkušeností. Jestli tví rodiče dosáhli úspěch normálností, tedy průměrností, budou se tuto zkušenost snažit přenést i na potomky. Neber jim to, je to normální.
Za mě: „Prosím, nebuď normální“ a gothic holky jsou senza

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
iceT

Až do konce tvého nebo jejich života to budou tví rodiče,proto bys měla respektovat i jejich názory,nejen prosazovat ty svoje.
Vybočovat z řady je sice moc fajn věc,ale nic se nemá přehánět,protože jako vybočující z řady budeš pro jiné vždy ta divná.Občas i sama.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
pizlicka

otázka by měla znít,proč si někteří lidé nechaji svůj styl brát.někteří rodiče jsou velmi upjatí,a úspěch svůj vidí ve svých dětěch,protože vrstevníci rodičů si na ně ukazují prstem,když je dítě v něčem jiné.pokud rodiče podléhají svému okolí,usurpují vlastní ditě,aby se díky dětěm nevymykali z normálu.
Doplňuji:
Zbynas-toto pravidlo vládlo i u nás doma.už dost,aby jsme citovali rodiče,pokud jsme plnoletí,nepře­jímejme za každou cenu názory rodičů,ale přemýšlejme,a třidme,a přijímejme jen ty správné názory a ty nesprávné přehodnotme a vytvořme si své vlastní.jinak v životě budeme mít takové problémy a nebudeme vědět sami proč.jen proto,že to jsou rodiče,neznamená,že vše,co říkají,je správné.

Upravil/a: pizlicka

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?briketka10 Nahlásit

Avatar uživatele
Nuk nuk

Nevím, kolik Ti je a také nevím, co vedlo rodiče k tomu, že Ti ty věci vzali. Ale, pár věcí mě k tomu napadá…

  1. Nemyslím si, že je správné někomu bránit, aby se oblékal podle jakéhokoliv stylu. Myslím, že by v tom neměli bránit dokonce ani rodiče svým dospívajícím, natož pak dospělým dětem. Pokud ale rodiče mají pocit, že je to pro jejich potomka nebezpečné, mají prostě rodičovské (nikoliv zákonné) právo nějak zasáhnout i u dospělých dětí. ( K tomu „nebezpečí“ níže)
  2. Pokud jsi nezletilá, platí, že o většině věcí rozhodují rodiče. Já vím, že to asi nezní příjemně, ale je to tak nějak půl na půl. Asi by Ti oni neměli nutit růžovou, když Ty máš raději černou, ale pokud Ti nedovolí ošpendlíkované kalhoty a číro na hlavě, měla bys je poslechnout.
  3. Pokud dospělá jsi (a jak píšeš bydlíš jinde) zamysli se a zkus přijít na to, co je vedlo a co předcházelo tomu „vtrhnutí“ do Tvého bytu. Nevěřím tomu, že prostě zničeho nic, nezvaní a bez očekávání vtrhli do bytu, sebrali věci a odešli. Pokud to bylo tak, vtrhli tam nezákonně. Ovšem předpokádám, že už dříve dali najevo svůj nesouhlas s tím, co nosíš. Vzpomeň si, kolikrát a jakým způsobem jste se na to téma s rodiči bavili ještě dříve, než „vtrhli a sebrali“.
  4. Teď k tomu nebezpečí. Pokud jsi dospělá a oblečení si kupuješ sama ze svých peněz, určitě máš i právo nosit, co se Ti líbí. Svým stylem oblékání se ale často chtě nechtě k něčemu hlásíme a něco tím vyjadřujeme. Především styl Gothic má poměrně blízko k duchovnu, démonismu některým okultním praktikám a bohužel i k satanismu. Satanismus není jen nevinná hra, je to poměrně nebezpečné náboženství. Je možné, že když Tě rodiče viděli, jak se oblékáš a zvlášť pokud jsi na jejich odpor reagovala nějak podrážděně, usoudili, že jsi v při nejmenším v nebezpečí do něčeho takového spadnout a ZASÁHLI po svém.
  5. Zamysli se na tou celou situací. Oni sice nejednali úplně správně, ale jsou přesvědčeni, že to dělali pro Tvé dobro. Zkus si s nimi v dobrém promluvit. Vysvětli jim, proč a co se ti na těch stylech líbí, proč se cítíš dobře právě v tomhle. Zkus se jich zeptat, co je vedlo k tomu, aby ti ty věci vzali. Jestli máš pocit, že se o Tebe nemusí bát, povzbuď je, že je to ve Tvém případě jen to oblečení a nic nehrozí.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek