Avatar uživatele
adamvosvrda1

Proč lidé hrají výherní automaty, když je jasné, že na tom musí prodělat?

Je přeci jasné, za jakým účelem jsou vytvořeny herní automaty, proč tedy lidé chodí a strkají tam své výplaty?

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? marci1, Agneta před 2930 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
ten který je

Protože jim práce smrdí a chtějí bezpracný zisk.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Kepler

Jedná se o patologickou závislost, stejně jako u alkoholiků. Ti taky chlastají, i když ví, že si jednoho dne při zavazování kecek přivodí frakturu jater. Obojí se léčí v Kroměříži.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
marci1

Gamblerovi tohle nevysvětlíte. Když mu řeknete, že na automatech se z dlouhodobého hlediska dá jen prohrát (jsou tak nastaveny) většinou vám odpoví něco ve smyslu „Ale já jsem kdysi vyhrál … Kč, nebo "Slyšel jsem, že jeden známý na tom dost vydělává“. Ti lidé tomu prostě chtějí věřit, jsou naivní, nikdy si nepřiznají, že obětovali tolik času a peněz na něco úplně nesmyslného.
Už ten název „Výherní automaty“ je zavádějící, spíše by se měly jmenovat „Herní automaty“ a nejlépe „Proherní automaty“. 🙂

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
tforro

Kdysi jsem pracoval v herně, takže znám spousty příběhů lidí, kteří bedny hrají.
Např. :

Zdravotní sestra z nemocnice, pokaždé prohraje během 2hodin výplatu, domů nedonese nic, chlap jí za to zmlátí a další měsíc se to opakuje.

Syn řezníka, který kradl v rodinné firmě bedny toho nej nej nejlepšího masa v hodnotě mnoha tisíc korun a prodával za pár stokorun. Aby měl na hry. Když už byl v práci, tak před obědem vybral kasu a o polední pauze prohrál 30tis. Opakovaně. Většinou prohrál pul mega měsíčně.

Majitel stavenbí firmy, který nemá hluboko do kapsy. Přijde hrát, po kapsách pár set tisíc a hraje pro zábavu. Když mu prachy dojdou, zavolá si telefonem a někdo mu vždy prachy doveze. Vyhrával často, ale jemu to bylo fuk. Hrál pro zábavu a absolutně ho nezajímaly peníze. Ptal jsem se ho, proč si ty herní stroje nekoupí domů a on, že je tam má, ale že ho to nebaví hrát jen jako.

Takže to shrnu. Někdo hraje, protože mu práce smrdí a chce lehce přijít k zisku, nekdo protože chce vyhrát zpět, co už v životě prohrál a někdo jen proto, že se mu líbí ten risk a blikající světýlka.

A pak jsou „profi“ hráči, kteří ví, kdy ke kterýmu hernímu stroji přijít a jsou živý jen z výher. Mnoho jich není, ale znám a někteří se mi i svěřili s jejich fígly a mám i ověřeno, že naprosto většinou fungujou, ale člověk se tomu másí věnovat s čistou hlavou.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Hans51

Jednoduchá závislost.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
iceT

Normálním lidem to jasné je, ale jim, závislým, to prostě nevysvětlíš, oni s každou otočkou válců věří či doufají, že teď to prostě dá, ale ono prd.
Narkoman či alkoholik si taky nikdy nepřizná, že má problém a myslí si, že vše je v pořádku.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Mc Merkurion

… nemáš pravdu, ne všichni musí prodělat, alespoň 1% vyhraje >>> no a to je ono, lidi věří, že patří mezi to vyvolené 1% …

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Drap

Je to naprosto stejné jako různé loterie, sportka, hraní pokru a podobně. Každého láká naděje, že vyhraje.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
covarick

Výherní automaty, potažmo hazardní hry, můžou být zábava jako cokoli jiného. Že si získali takovou pověst, je problém spíše patologických hráčů, na které se zde asi naráží. Strkat tam výplatu už je skutečně problém.
Automaty jsou dlouhodobě nastavené, aby přiváděly zisk svým provozovatelům. Ne hráčům – to všichni vědí.
Důvodem jejich popularity je jejich volatilita, tz. že za relativně málo peněz, lze vyhrát docela hodně. I když jejich návratnost dlouhodobě není nejlepší. Viz radši třeba zde – https://anygam­ble.com/cs/gu­ide/jak-funguji-automaty/, protože jak automaty fungují a jejich nastavování je všeobecně hodně blbě chápané.
Zatímco sazku sází kde kdo prakticky každý týden, a nepřijde to nikomu divné, i když zde je návratnost ještě mnohonásobně horší než u automatů, u automatů to už nikdo nechápe :) Sazka má zase o to větší volatilitu, proto je ještě populárnější a štěstí tam pokouší kdejaká babička.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Jakub Tlapal

To tak úplně pravda není. Vždycky někdo vyhraje a jak víš, že to nebudeš příště zrovna ty? To si říkám pořád 😁 . Taky si čas od času rád zahraju automaty , ale rozhodně nevsázím žádné velké peníze. Jen pár drobných, abych nepřišel o moc 😁 . Tomu samozřejmě odpovídá i ta výhra. Není to na zbohatnutí, ale spíš jen jako takový relax. Nemusím u toho nad ničím přemýšlet.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Volný čas a hobby