Avatar uživatele
Usoman

Proč lidé věří v Boha, bláboly lidí žijícími před stovkami a tisíc let, když věda tyto nesmysly úspěšně vyvrací?

Proč jsou lidé v zahraničí tak tvrdohlaví? Víry nemají žádný důkazy o své pravosti pouze fantastické příběhy a zneužívání náhod a dalších věci, coby tzv. „zázrak“. Proč věří lidem, kteří to tehdy neměli hlavě v pořádku (vidina Boha ⇒ psychická nemoc) neměli žádné znalosti, uměli sotva číst a psát, zatímco vědcům z miliony tituly, kteří své objevy racionálně a logicky potvrdí, prostě nechtějí dát za pravdu.

Kdybychom byli nějaké děti Boha nebo jen jeho výtvor. Proč by nás sužovali katastrofy, hlad, korupce a další věci? Co by to bylo za „Otce“ kdyby dovolil, aby se nám tohle dělo?

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? dudu před 2845 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Nuk nuk

Snad kromě ateistů z rozhodnutí a kmene Piraha v Amazonii, miliardy lidí na téhle planetě po staletí věří v někoho, koho považuje za Boha. V lecčems se ta pojetí liší, ale jsou určité věci, ve kterých se jednotlivé kultury a vyznání shodují. Často se jedná o kultury, které se nikdy neměly šanci setkat a navzájem ovlivnit. Až na výjimky v nich najdete paralely o Bohu (někde jich je více, ale i tak bývá jeden hlavní), o vzniku – stvoření světa, a o několika dalších věcech.

S vyvracením existence Boha přišli vědci až v polovině 19. století a jako důkazy dodnes používají věci, které mohou doložit leccos, jen ne (ne)existenci Boha.

Katastrofy, hlad, korupce, války… No jo, pokud nám ten Bůh dal svopbodu rozhodování, a svobodu v něj nevěřit a neřídit se jeho pokyny, a my jsme si tuhle svobodu vzali k srdci, tak se nemůžete divit.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Adamos00

To že se děje toto co tu vypisujete neznamená nutně že neexistuje, může existovat avšak nechce pomáhat (v tom případě to není bůh), a nebo pomáhat zkrátka nemůže, když má na starosti miliony planet, bůh nemůže být všude, i když se to v bibli píše ale to jsou jen bláboly.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Drap

Považuji se za ateistu. Tvoje otázka je převratem v dějinách lidstva a vstoupí do historie této planety. Pokud tvrdíš, že Bůh je výmysl, musíš mít alespoň jeden jediný, nezvratný důkaz o neexistenci Boha. A pokud vím, tak to bude první důkaz toho druhu na světě. Můžeš nám ho prosím sdělit?

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
dudu

Zkus uvažovat, že Bůh nestvořil člověka, nýbrž lidé „stvořili“ nejprve různé bůžky a posléze Boha. Zjistíš, že některé myšlenky nelze vymýtit, zejména pak není-li k tomu důvod. Víra jako taková přece věřícím prokazatelně dává energii a sílu překonávat překážky a bývá též berličkou při řešení důsledků životních tragediích. A pokud je o vědu, ta také zdaleka nemá vyhráno. Není od ní třeba pokrytecké když hrdě popisuje podobu vesmíru i jeho fungování a přitom nemá ponětí co vlastně tvoří jeho podstatu. Přes 90% tmavé hmoty a energie přece neumí změřit, ba ani detekovat. Dokážeš snad popsat temnou místnost z níž jsi zahlédl pouhou jednu desetinu? Chce to jen více pokory.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
zjentek

Musíš se na to podívat v širším záběru, tzv. „z výšky“.-
Vědu vymyslel člověk a co je člověk ve vesmíru, no? Nic. Proto logicky věda jsou v širším záběru bláboly.

No a jestli jsme děti boha a má takovejch „vědeckejch“ parchantů (levobočků) po vesmíru více, tak na nás už nijak nepřispívá z reálnýho, mně osobně pochopitelnýho důvodu- protože jsme jej definitivně přesvědčili, že jsme už naprosto soběstační! Prostě nás nechal, nechce se vtírat tvrdohlavejm dětem, který pyšně odkráčeli od svýho táty a ch*j s nim s cy*em! No a to je právě o tý víře- proč, proboha PROČ! ;)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Rokio

To, že Bůh existuje, potvrzují důkazy boží existence Tomáše Akvinského.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Psychotic

Víra v nadpřirozené bytosti spočívá v obrovském množství faktorů.

Hlavní roli hrají různá zkreslení reality, které náš mozek každodenně provádí, náš sklon hledat smysl v náhodě, hledat úmysl za událostmi, vidět lidskost ve věcech, které lidské nejsou. Také potvrzovací zkreslení a podobně.

Druhá věc je ta, že náboženství mezi sebou celou historii bojovala o to, kdo zmanipuluje nejvíc lidí. Náboženství, která tu máme dnes, zvítězila nad ostatními tím, že byla přesvědčivější. A celá staletí se upravovala a pilovala tak, aby manipulovala co nejsnáze.

Třetí věc je úmysl. Těch peněz, co z oveček můžou sát, té moci, které z nich mohou vyloudit, óóó…

A čtvrtá věc je špatné vzdělání, hlavně co se vědecké metody týče. Podívej na Drapa – velice inteligentní člověk, ale může říct blábol jako že abys mohl tvrdit, že Bůh je výmysl, potřebuješ důkaz, že neexistuje. Když i inteligentní lidé můžou absolutně selhat v logickém uvažování, není divu, že se náboženství drží.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Roman71

Zvláštní je, že věda existenci Stvořitele nevyvrací, právě naopak.. jenže tohle už se ve škole nikdo nedozví. Evoluční teorie je pro současnou společnost přijatelnější už jen z toho důvodu, že člověk není veden k zodpovědnosti za své jednání. Proto se dějí věci, které popisuješ jako „důkaz neexistence Boha“.

Jen pro zamyšlenou..
Když uvidíš venku děti, které ničí co se dá, perou se a sprostě si nadávají,
došel bys k závěru, že nemají rodiče? Nejspíš ne, že?

Lidé můžou všemožně popírat existenci Boha – Stvořitele, ale nikdy nezapřou všechny důkazy stvoření kolem nás. Máme je koneckonců všichni denně pře očima, že? Příroda, vesmír.. Je jednodušší je ignorovat a tvrdit: „Bůh není“?

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
mosoj

Nuk nuk. Jenom doplním jednostranný názor. Tak jako vědci nemohou dokázat neexistenci boha tak církev a kdokoliv jiný nemůže dokázat jeho existenci.

před 2845 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Nuk nuk

Já ale ve svém příspěvku nemluvím o církvi :) Jinak je Váš argument zajímavý, ale to je na dlouhý rozhovor.

před 2845 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Drap

Nemohu souhlasit s tvrzením, že je vždy jeden Bůh hlavní. V mnoha kultůrách je celá řada bohů a některé nemají určenou hyerarchii jednotlivých. Nemám ti to za zlé, jen upozorňuji. Tak jak to popisuješ nám to bývá ve většině případů popisováno.

před 2845 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek