Avatar uživatele
anonym

Proč lidé, kteří pracují tvrdě rukama, často nadávají na lidi, kteří pracují hlavou?

Oni přeci neznají, jak pracovat tvrdě hlavou, neví, že je to také těžké, a nejspíše na to tu hlavu ani nemají, protože kdyby jo, asi by jí používali, a živili se díky ní. Jedná se snad o závist?

Na druhou stranu se zas lidé, co pracují hlavou, často vysmívají těm, co pracují tvrdě rukama. Což v některých případech sice vtipné být může, ale jen díky těm tvrdě pracujícím dělníkům máme postavené domy, silnice, atd… ve kterých se lidé s mozkem mohou pohybovat.

Upravil/a: annas

Zajímavá 5Pro koho je otázka zajímavá? Nuk nuk, GM, Tw!st, marci1, Cenobita před 2791 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Kepler

Já patřím mezi ty, který prakticky celý život pracoval jen hlavou. Přesto se manuelos nevysmívám, naopak jim někdy i závidím že dokážou věci, které bych já nedokázal. Ti inteligenti, co se vysmívají dělníkům si svoje označení nezaslouží. A naopak se nikdo nevysmíval mně, pokud to nebyl zrovna nějaký zakomplexovaný blb. Všichni máme svoje místo a svou volbu.

Upravil/a: Kepler

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
marci1

To opravdu nevím. Inteligentní a rozumný člověk by si měl vážit každé práce. Možná duševně pracující „závidí“ těm, kteří umí pracovat rukama a ti, co mají šikovné ruce zase „závidí“ těm, kteří pracují více hlavou. 🙂
Ale přece, jak se zpívá v písničce Voskovce a Wericha: „ten umí to a ta zas tohle a všichni dohromady uděláme moc“. 🙂

Zdroj: http://www.ka­raoketexty.cz/tex­ty-pisni/jezek-jaroslav-voskovec-jiri-werich-jan/ten-dela-to-a-ten-zas-tohle-28501

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
anonym

Jsem taky jeden z těch, který snižuje pracujíci lidi hlavou.Tito lidé nevědí co je pracovat na tři směny za 10000, tito lidé nevědí co je bolest kloubů, bolest zad, tito lidé nevědí co je spát po noční směně dopoledne, kdy je venku rámus od aut, sbíječek a v letním období si nemůžete otevřít dopoledne okno, protože na ulici rámusí děti.
Poslanci nám zvyšují odchody do důchodu, protože se zvyšuje věk dožití, ale že více let se dožívají lidi z kanceláří než lidi pracující rukama, tak to se už nikde neuvádí.
Ještě jsem neviděl člověka, který dělal rukama aby dělal přes důchod, ale lidi z kanceláří dělají stále.Takže je vidět, že ta zase tak náročná práce není když dokáží dělat až do 70ti let.

Upravil/a: anonym

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
klumprt

Lidi pracující rukama asi štve hlavně to, že hlavouni mají zpravidla větší platy. Hlavouni se však zpravidla více a déle vzdělávali a mají zpravidla větší zodpovědnost. Práce hlavou je někdy velmi stresující a psychicky vyčerpávající. A hlavouni se občas zasní, jaké by to bylo krásné ve výkopu s lopatou.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Dochy

Já jsem si vyzkoušel všechno. Tedy ne že bych se nějak manuálně předřel, ale zkusil jsem si to. Nemám potíže s žádnou profesí, spíš mně štvou určití lidé (bez ohledu na jejich prac. zařazení). Momentálně patřím už nějaký čas k těm co pracují hlavou. Není pravda, že nevím co je to bolest zad (lahny). Samozřejmě vím jaká je výhoda pracovat v kancaláři s klimatizací. Ale zas byl třeba čas, kdy jsem si říkal jaké by to bylo moct jít po směně domů s čistou hlavou a třeba nemyslet na to jestli jsem v projektu nezapomněl na něco co by eventuálně mohlo někoho zabít. Také místo toho pitomého monitoru se moct rozhlédnout po kraji a nadýchat se čerstvého vzduchu… (já vím, tuhle „výhodu“ mají jen někteří manuálně pracující). A ano, mám vydělávám v současnosti víc než bych mohl vydělat jako dělník. Ale je to až poslední dobou a v době kdy spousta mých vrstevníků měla první auto (i když ojeté) já ještě léta jezdil vlakem do školy a něco na přilepšenou řešil brigádou.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Nuk nuk

Nekteří fyzicky pracující mají dojem, že práce hlavou není práce, a naopak ti duševně pracující se domnívají, že dělník nebo zemědělec není vzdělaný a tedy ani dost inteligentní.
Inteligence ale není věc vzdělání. Dělník nebo zemědělec může být stejně inteligentní jako universitní profesor, jeho inteligence se odráží v tom, jak se stará o svůj statek. A ten univerzitní profesor by asi dlouho nepřežil, kdyby nemel lednici plnou jídla díky zemdělci a dům plný vymožeností vyrobených dělníky (navržených nějakým inženýrem v kanceláři :) ).

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Tw!st

Protože nemají inteligenci na to pracovat hlavou, tudíž si to musí něčím kompenzovat. Nech je ať si nadávají, nemá cenu se hádat s někým takovým, přinejmenším je to ztráta času.

To samé platí pro ty, co pracují hlavou a nadávají na ty kteří jsou zruční.

Jen nech ty co nadávají na tu druhou stranu nadávat. Každý kdo má něco nastudováno o osobním rozvoji ví, že tito lidé si nadáváním a stěžováním si nijak nepřilepší.

Upravil/a: quentos

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
quentos

Odpověděl jste si sám. Na práci hlavou je potřeba trocha fištróna a tu mnohdy nemají, jinak by tak nemístně nenadávali.
Zhruba před měsícem jsem tu odpovídal na podobnou otázku: http://www.od­povedi.cz/otaz­ky/jedna-pani-byla-nastvana-protoze-jeji-dcera-nechtela-pracovat-rukama-nevite-proc?podobna=1

Upravil/a: quentos

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
led

Ak nepoznám prácu iného, nemôžem ju hodnotiť.
Sú práce náročné fyzicky a sú práce náročné duševne.
Ale v povahe ľudí je akosi vnútorne zakotvené vedomie o dôležitosti a náročnosti ich práce na úkor iných prác, ktoré sa im vidia nenáročné, nedôležité. Ale práca, aj fyzická, aj duševná, len spolu tvoria súzvuk a cestu do prosperity. Robotník pri stroji môže robiť len dovtedy, kým mu organizačný vedúci, ekonom a zásobovač poskytujú prostriedky k výkonu jeho práce. Vedúci, ekonom a zásobovač zase bez priameho výrobcu, tj. robotníka pri stroji nemajú výrobky… sú to spojené nádoby.
Umelci… je dokázané napríklad, že práca na javisku počas prípravy a predstavenia je rovnako náročná ako práca v bani, fyzická a duševná námaha spolu s veľakrát neprianivým zdravotným prostredím… ale o tom sa nikde nehovorí, len tíško a hlasne zvidí umelcom.
Chirurg – duševne pracujúci s manuálne náročným výkonom, ktorý sa napriek únave nesmie pomýliť
Politici, ľudia, ktorých ste si sami vo voľbách vybrali, aby vás zastupovali a tým ste im aj priznali ich prácu a plácu…

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
dudu

Lahny coby socialistický pohrobek opět nezklamal. Celý život jsem pracoval ve finančnictví. I po létech mě potěší vzpomínka na sdělení zasloužilého kováka, že v určité bylo moje jméno v Adamovských strojírnách uznávaný pojem. Stejně tak si rád připomenu i výrok starého cikána s nímž jsem na akci „Z“ ručně míchal beton poté co se dozvěděl v jakém oboru pracuji. Tehdy prohlásil: „tak ty seš studovanej?, ale makat umíš!“.

před 2791 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Kepler

lahny: k tvému poslednímu odstavci: a to já zase viděl a dost. Byli to lidi, které jejich práce baví: různí řemeslníci, vinaři, mistři uměleckých řemesel. Pokud jim síly stačily, makali třeba i do osmdesátky. Chápu, že házení lopatou a být robotem na výrobní lince k tomu asi nepatří.

před 2791 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
anonym

lahny, jak už jsem zmiňoval, lidé co pracují rukama zas nikdy nebudou vědět co to je pracovat hlavou. Proč když je člověk inteligentní a má na to, tak si bude špinit ruce rukama a bude se trápit místo toho, aby si užíval? Nechápu to. Kdyby jsi zas na to hlavu měl ty, také by jsi na lopatu ani nešáhl. Takoví lidé jsou hrozně nepřejícní.

před 2791 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
anonym

Nejsem nepřejícný, ale pro lidi v kanceláři jsme jenom lůza.
Jak už jsem psal, poslanci NEBEROU ZŘETEL na to, že lidi pracující rukama umírají dříve a stále nám mlátí o hlavu, že se zvyšuje věk dožití, ale že déle žijí ti, co celý život seděli v kancelář, tak to už se nikde neuvádí.
Vidím to v příbuzenstvu, vidím to ve svém okolí.

před 2791 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
xxx3

a na to je nějaká statistika, že se ten delší věk týká především těch, kteří nepracují manuálně? Nebo je to zase dojmologie? Já měl ve svém okolí dost lidí, kteří se živili manuálně a přesto se dožili vysokého věku.

před 2791 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
anonym

Příspěvek smazán administrátorem.

před 2791 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Kepler

Víš, že takové diskuze jsou na nahlášení? Mírni se. Jinak tě budou brzy práskat.

před 2791 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
anonym

Mimo jiné koukám, že borečkovu odpověď už smazali, zřejmě to asi mělo důvod.

před 2791 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
anonym

Už jsem adminům psal, práskat zatím nebudu, neměj obavy. :)

před 2791 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Kepler

Já jsem tu borečkovu odpověď zaznamenal, ale zmizela tak rychle, že jsem si ji ani nestačil přečíst. Já jsem ale měl na mysli něco jiného:
„boreček, měl by jsi si radši naleštit náčiní místo psaní těchto bezinformačních odpovědí“ – tohle byl taky důvod k vymazání. Někdo tě za to mohl napráskat.

před 2791 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
anonym

Dal jsem mu doporučení do života. Jeho odpověď byla bezinformační, také za to byla smazána. Tak ať…

před 2791 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek