Avatar uživatele
anonym

Proč mají lidé nutkání vše pojmenovávat po Havlovi?

Ve Štrasburku otevřeli budovu Václava Havla, i když mi není moc jasné, co kdy Havel ve Štrasburku vykonal. Stejně tak nechápu Letiště Václava Havla, nějaký super pilot to nebyl. Jedině snad tu knihovnu bych chápal, když se věnoval divadlu.

Jeho odkaz sám o sobě také není nic extra. Před revolucí se jen bavil s ochlasty (vznešeně disidenty), poté skončil ve vězení a kdyby Gorbačov nezpůsobil pád režimu tak tam je dodnes. Poté se díky zákulisní dohodě stal prezidentem, všichni komunisté byli pro Havla, výměnou za zachování KSČM. Proč Havel nikdy veřejně neřekl proč se stal prezidentem? A o jeho vládě a kupónové privatizaci snad ani není třeba mluvit.

Osobně jsem za jeho éry ani ještě nebyl na světě, ale není pravdou, že si lidé jeho osobu trochu přikrášlují?

Zajímavá 0 před 2495 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
hapiky

Když chceš komentovat či soudit, tak si zjisti fakta a nepapouškuj co ti kdo nakuká. Disidenti-ochlastové?, víš vůbec za co V.H.seděl? Jak by mohl dodnes sedět ve vězení, když už je dávno po smrti? Tvrdit, že kuponová privatizace byly Havlovo autorství tě pasuje mírně řečeno na neználka. Víš vůbec co to je vláda a jaké má pravomoci president? Udělal chyby, jako všichni ostatní, ale jeho odkaz převyšuje všechny škarohlídy na sto honů.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Kepler

Václav Havel je ve světě vnímán jako významný politik a po takových se pojmenovává leccos. Woodrow Wilson taky nebyl žádný ajznboňák a přesto se po něm jmenuje nádraží (i ulice). Jak už to bývá u nás zvykem, k vlastním význačným lidem se stavíme macešsky. Celkem nechápu takové ty různé pomluvy a urážky na jeho adresu. Komunisti ho nemohli vystát, byl jim ta největší osina v zadku a na to aby KSČ zůstala zachována, neměl jako prezident vůbec žádný vliv. A proč nemluvil o svém zvolení? Proč taky, přála si to velká většina obyvatel a bylo to přirozeným vyústěním celé „sametovky“.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
marci1

Zřejmě mají pocit, že si to zaslouží.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
dr.luha

Je to uměle vytvářený kult osobnosti. Podobným objektem byl např. Stalin.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
mosoj

Lidé ne!
Ano ochlasta to byl a v soukromí velmi sobecký člověk.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
orwell

Pod pojmem „lidé“ musíš rozlišit ty, kteří si to dokázali prosadit, spoustu těch, kteří nesouhlasili, ale proti tomu nevystoupili a většinu, kterým to bylo a je doposud fuk. Žádné vyhlášené celonárodní referendum o tom nebylo. Pokud bys zapátral v minulosti, zjistil bys jaká spousta Leninů a Stalinů všude byla a kde jim je teď konec? A takhle to jednou dopadne i s Havlem. Čas všechno urovná a letiště bude zase RUZIŇSKÉ. Žádný režim se neudržel „furt“ a nebude to ani tenhle. Za nejhorší věc z jeho strany považuji vecpání nás do spolku NATO bez referenda! Za to byl Západem dekorován a viděl jsem fotografii z té doby, kdy mu dělali „plechová prsa“. Těžko říct, co byla z jeho strany hloupost a co úmysl. To možná jednou rozhodnou historici, pokud ještě bude vůbec co rozhodovat. Ale s takovými názory, jako máš ty a já, zde na Odpovědích (i jinde) v současné době těžko pochodíme. Všimni si, jak se kromě pár ostře reagujících „havlistů“ spousta uživatelů bojí k těmto otázkám vyjadřovat. Ano lidi se už bojí, historie se začíná opakovat…

Upravil/a: orwell

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
still

Vážení diskutující, nastudujte si prosím význam slova „Ignorance“
http://slovnik-cizich-slov.abz.cz/web­.php/slovo/ig­norance

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Gestas

A co teprve Havelské jezero!

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
anonym

hapiky: Disidenti ochlastové byli. Nehledě na jejich další špatné vlastnosti. Znáte třeba důvod, proč si Havel vzal herečku za ženu?:) Za co seděl Havel mě tak moc nezajímá, stejně by žádné Charty a vzpupnost neměly bez Gorbačova smysl. Kuponová privatizace byla za Havla. Pravomoci prezidenta znám, ale pokud si myslíte že se tunelování státu projednává na vládě, či s prezidentem, pak jste mírně řečeno, neználek.

před 2495 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
hapiky

BalotaGuy: Můžeš si klidně myslet že máš pravdu, já se spokojím s tím, že budu mít klid.

před 2495 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
orwell

Opravuji: RUZYŇSKÉ!!! Dnes mám češtinářsky špatný den ☹

před 2495 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
hapiky

mosoj: Tak to tady máme diskutéra z prostředí Havlova soukromí. No nazdar! Lidé bděte, Lidé ne!

před 2495 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek