Avatar uživatele
mirdam

Proč mi doma vyrobená marmeláda ztuhne jen někdy?

Vždy dávám želírovací přípravek Quittin dle návodu.

Upravil/a: annas

Zajímavá 0 před 2884 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
zjentek

Bo je řídká. Některý druhy ovoce neobsahují tolik pektinu, aby marmeláda zhoustla a tak je potřeba dát více některé té „umělé látky“, která způsobuje rosolovatění.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Jak jen někdy? Ty děláš marmeládu více způsoby? Používáš něco jako pektogel nebo gelfix dle návodu?

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
mirdam

Aby bylo jasno. Manželka každý rok dělá po domácku marmeládu z rybízu nebo zahradních jahod. Dělá to každý rok stejným způsobem. Má ale střídavé úspěchy. Jedná se ale vždy o celou várku. Většinou má úspěch. Obsah když ve sklenicích vychladne tak se na povrchu vytvoří mírná prohlubeň a taková marmeláda se dá krájet i nožem a drží tvar. Některá várka po vychladnutí se ve slkenici přelévá a to je špatně. Co s tím???

před 2884 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek