Avatar uživatele
Lukasy

Proč mi nedá doktorka original kartu, ale jen kopii i když jdu k jine doktorce, to přece nemuže ne?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? anonym před 4236 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
anonym

Tak na tohle nemohu odpovědět, protože já mám jinou zkušenost.Kdykoliv jsme nastupoval do nové firmy, tak na mě chtěli potvrzení od jejich doktora o pracovní schopnosti.Jelikož bydlím na vesnici a mám svého obvodního doktora, tak kdykoliv jsem ho požádal o kartu s tím, že jdu na vyšetření k jinému doktoru na pracovní poměr, tak mi ji bez problémů vydal.
S tímhle byl za komunistů problém.Tenkrát nechtěli doktoři karty vydávat a posílali si je mezi sebou poštou, popřípadě mě ji dali do ruky, ale zalepenou a zapečetěnou.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
hanulka11

Pokud přestupuješ k jiné doktorce tak si tvou dokumentaci předají mezi sebou . Jdeš-li na vyšetření tak může jen okopírovat a dát ti do ruky co si myslí, že je k vyšetření důležité. Pro ni zůstává vždy originál.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
anonym

Jenom Hanulčinu odpověď doplním, že doktorka na své jednání v tomto směru má právo (řídí se totiž patřičnými předpisy, které určují, co komu má být předáváno). Při vyšetřeních nebo ošetřeních u odborných lékařů se poskytuje tzv. Výpis ze zdravotní dokumentace. Tam ošetřující lékař pro odborného tiskne lékařské zprávy, výsledky vyšetření, postup léčby atd., které jsou pro další léčení potřebné.
Mezi laickou veřejností panuje sice názor, že karta pacienta patří pacientovi, ale ve skutečnosti je za ni odpovědný lékař, který ji vede.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
tom004

Pravda je to,co píše >lahny<. Lékař musí vydat kartu na požádání. Pokud si vyžádáte jenom výpis,je to zpoplatněná služba. Kartu by měl dotyčný opět vrátit lékaři,který mu ji vydal,pokud se nestěhuje,neodchází k jinému lékaři,ap.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek