Avatar uživatele
Elk

Proč mi nejde propojit digitální fotoaparát Fuji s PC?

Dřív mi to šlo normálně, i když tam není a nebyla ani předtím karta a pak najednou nic. PC neukáže ani nový hardware. Jinak normálně fotí, ukáže fotky. Ptám se proto, že bych si přikoupil kartu XD.

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? annas, Front před 2609 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
cochee

Když chceš přikoupit kartu, tak neřeš připojení foťáku a přikup si k té kartě za pár desetikorun čtečku paměťovek do USB a máš vyřešeno.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
mzm

Jak píše cochee, extra čtečka je dobré, možná nejlepší řešení z pohledu rychlosti. Koupit čtečku na USB3 – skoro bych se vsadil, že foťák má „jen“ USB2 interface. Přes čtečku USB3 pak bude s daty s foťáku mnohem příjemnější práce.

Jinak:
U foťáků bývá (ne nutně) nastavení, jak se má foťák vůči PC tvářit. Jedna volba bývá, že je to jako složité zařízení typu foťák, druhá „tvářím se jako disk a nic víc“. U toho zařízení typu foťák jsou nějaké standardy, které by mohlo PC zvládnout (pak se přenáší i obraz, dovoluje to ovládání foťáku z PC a pod), ale nejspíš to bude chtít i nějaké extra ovladače. U toho „jsem disk“ většinou žádné ovladače potřeba nejsou.

Pak mě napadají další možnosti: – ovladače tam jsou, ale nefujngují – podívat se do zařízení, jestli u toho foťáku není vykřičník, když tak zkusit obnovit ovladače.

U toho „jsem disk“ je ještě možné, že je PC v režimu „hloupý uživatel“ a je zakázané připojovat externí/USB disky.

Jestli foťák zvládne xD kartu, na připojení přes USB to nemá vliv.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Jiří Bohumil

Pokud to dříve šlo a nyní nejde (připojení na PC) hledej problém v nastavení PC a ovladačích. Jinak viz odpověď mzm. Karta s komunikací s PC nesouvisí. Jde ale, s její pomocí, přenášet fotky a videa z foťáku (kopírováním z interní paměti, případně focením na SD) do PC. Pokud by jsi tedy nezprovoznil tu přímou komunikaci mezi fot. a PC pomocí USB kabelu.
Na PC (nebo NB) musíš mít ale buďto integrovanou čtečku karet (u NB většinou už bývá), nebo do USB koupit externí (u Vientn. jsem ji dokonce kupoval za 35,– Kč a „světe div se“, stále funguje).:-)))

Upravil/a: Jiří Bohumil

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
mosoj

Vadný kabel mezi foťákem a PC, nebo zoxidované či poškozené kontakty zastrček !!!! Zkus jiný kabel.
Budeš-li k přenesení používat kartu čtečku, brzy opotřebuješ kontakty ve foťáku a máš utrum.

Upravil/a: mosoj

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
cochee

Mosoji, mám záludnou otázku:

Co se opotřebuje ve foťáku dříve? Poměrně velké kontakty konektoru paměťové karty, anebo „niťovité“ kontakty konektoru micro- (v lepším případě mini- anebo speciálního zákaznického s podobnými rozměry) USB pro připojení USB kablíku?

před 2609 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Elektronika