Avatar uživatele
Boy 13

Proč mi telefon nevzbudí, když ho mám vypnutý?

Když jsem měl před 8 lety starou tlačítkovou Nokii, tak jsem si nastavil budík, vypl telefon, a i přesto mi vzbudil. Dnes mám ,,smartphone" značky Samsung, a když si nastavim budí k a vyonu telefon, tak se vůbec budík nezapne… Jak je to možné?

Zajímavá 0 před 2231 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
jepik

Telefon nevypínej, ale zapni funkci letadlo. Telefon se chová jako vypnutý, nejde přijímat signál, takže se ti nikdo nedovolá ani ty nemůžeš nikomu volat. Ale jinak všechny funkce telefonu fungují (budík, fotoaparát apod.).

Upravil/a: quentos

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
ivzez

Doporučuji seznámit se s návodem.

Ne všechny telefony „umí“ budit v případě,
že nejsou zapnuty.

Mám podobnou zkušenost → také mne starší
telefon probudil i po vypnutí, ale novější to „neumí“.
Ovšem já používám jenom „hloupé“ telefony.
U Smartphone bych očekávala, že to „umí“…

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
aliendrone

No to proto, že to dost možná tvůj telefon NEUMÍ. (a takových dneska je…) Pokud vím, tak se to řeší

  1. telefon necháš zapnutý na nabíječce

nebo

  1. vytvoříš si uživatelský profil, kde si všechno nepotřebné dezaktivuješ – volání, data a vůbec (pro ušetření baterie)! Popřípadě kombinace předchozích postupů. Telefony (některé) podporují funkci „automatické zapnutí“, to se dá použít k následnému zprovoznění budíku. (telefon necháš automaticky zapnout např. 5 minut před časem, než máš nastaven budík) Víc mne nenapadá.

BTW – zapomeň na Samsungy apod. „holčičárny“, pro chlapy vyrábí telefony Caterpillar!! ;) :)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Dochy

Už se to tu řešilo několikrát. U dřívějších telefonů byl důraz na HW. Co šlo se řešilo na HW úrovni. SW byl jen FW který zpřístupňoval HW funkce. Hodiny nezávislé na hlavním napájení mají všechny PC někdy od devadesátých let. Hodinový obvod s minimálním odběrem tu máme někdy od osmdesátých, možná sedmdesátých let. Jenže se smartfouny je snaha udělat HW hlavně výkonný a univerzální. Na nějaké stále fungující hodinové obvody, které by ještě měli standardní rozhraní aby bylo možné si vybrat aplikaci pro budík dle vlastních preferencí nějak nezbylo v návrhu místo. Bylo by to obtížné a drahé. Navíc jednoduchý telefon, který umí jen volat, se dokáže vzbudit během 5s. „Chytrý“ telefon na to potřebuje řádově minutu. Než naběhne, tak už ani nebude vědět proč to udělal… (trochu nadsázka)

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek