Avatar uživatele
anonym

Proč ministerstvo práce a sociálních věcí dopustilo, aby Úřady práce dostaly pověst „neschopných“,pro­tože se tam evidují

lidé, jen kvůli podpoře v nezaměstnanosti a placení zdravotního pojištění?

Jsou lidi „neschopný“, ale tak výřeční nebo mají vlivné kamarády, že se dostanou na vysokou pozici, ale defakto ji dělají za ni jeho podřízení

A pak jsou lidi co by chtěli dělat měli by na tu vysokou pozici, ale nemají ty správné sociální a psychologické vlastnosti či vlivné kamarády, aby se tam dostaly.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 4407 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
anonym

Dobrý večer. Nějak z Vašeho dotazu nechápu, na co se vlastně ptáte. Pokud na náplň pracovišť úřadů práce, tak ta je jasná. Ani ten nejlepší úřad Vám ale nenabídne pracovní místo, pokud takové místo k dispozici není. Za to nemůže ÚP,ani žádné jednotlivé ministerstvo. Za to může stát jako celek. Pokud státní politika není schopna zajistit více pracovních míst, ÚP ta místa sám šanci opatřit nemá.
Ten zbytek dotazu má znamenat, že byste chtěl(a) na ÚP pracovat? Na to jsou vyhlašována výběrová řízení. Až se nějaké místo uvolní, můžete si do výběrového řízení podat přihlášku.
Máte však pravdu, že pro takovou práci musí mít člověk předepsanou kvalifikaci. To snad ale platí u všech pracovních míst,ne?

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
jendahun

Možná jsem nepochopil o čem je řeč,ale dnes se na zaměstnance ÚP dívám trochu jinak.Tady u nás už bylo myslím třetí kolo propouštění za poslední rok,ti lidé,ženské převážně,nemají co nabídnout když je takový nedostatek volných míst.Když vidím ty lidi,se kterými musí jednat – opravdu před nimi smekám.Jsem jim vděčný i za to,že mne zbytečně nebuzerují a nevolají na kontrolu kvůli každé blbosti.
Byl jsem na pracáku tento týden,bylo nám sděleno,že místa nejsou,máme hledat.Přeobjednali nás na září.Dozvěděl jsem se na netu,že jsou změny v rekvalifikaci – tak jsem se na to poptal(moje řemeslo začíná být mrtvé).Zaměstnanec ÚP se trochu ošil a pak mě napsal na skupinu na druhý den.Až na druhý den mi to došlo,proč se asi tak ošíval.Na skupinu 50+ přišli bezdomovci,cikáni a nejhroznější existence našeho města.Přednášku měly dvě Ing.,do výkladu jim sprostě vykřikoval jeden bezdomovec.Nakonec jsem se dozvěděl že tento projekt financuje EU,se stravou,školení 120 hodin na získání certifikátu s celorepublikovou platností,s mož­ností najití si práce v oboru: ! administrativní pracovník,hos­podyně,pomocný dělník a prodejce!Tak jsem se zeptal,k čemu to jako je,když někteří se mají problém podepsat do prezenční listiny.Na co se budu školit jako pomocný dělník?Nakonec jsem ještě zeptal,jestli to náhodou není jeden velký tunel na peníze EU.No,nakonec jsem rychle prchal a raději znovu obnovím živnost.
Takže ne úředníci ÚP,ale ta smečka na ministerstvech a VŠ dělá tento bordel,dohání lidi k šílenství a vytváří dojem neschopnosti pracovních úřadů.
Nedovedu si vůbec představit,kolik lidí se přiživí na „rekvalifikaci,od­borném vzdělávání nezaměstnaných a pomoci potřebným“.Kolik miliónů se už vrazilo do vytváření pracovních míst pro Rómy třeba na Ostravsku a kolik z nich dnes dělá?Někde mám ústřižky z novin,z dob kdy jsem noviny ještě kupoval.Je to bezedná díra,kde se ztrácejí peníze a efekt žádný.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
rodier

pro jendahun – u nas na mostecku je to stejny. drive byli dobre rekvalifikace, i treba v IT, dneska uz jenom ty posvecene z EU ktere se zabyvaj akorat socialni strankou = tunely na penize. jdete na rekvalifikaci kde si akorat povidate s ostatnima a na konci dostanete papir s uplny nesmyslem.

Urady Prace jsou neschopne. Ani schopne byt nemuzou, ty zenske co tam makaj jsou zavaleny takvou administrativou ze ani nemaj cas lidem neco hledat.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Drap

Dnes fungují hlavně to vlivní kamarádi

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek