Avatar uživatele
Katherine03

Proč mám kruhy pod očima a jak se jich zbavit?? A proč se nikdy nevyspím dobře?

Mám hrozný kruhy pod očima a vůbec nevím proč, myslím, že nejím tak hrozne nezdravě a spím víc jak 7 hodin, občas 6, ale i když spím 10 hodiny, nikdy se prostě dobře nevyspím. Ještě jsem nezažila ten pocit „prospanosti“… no nevím proč to tak je, prostě nemužu ani usnout, musím usnout jedině u televize, kterou si pustím max. na hodinu a usnu třeba za 40 minut… zkoušela jsem všechno, dávat si na ty kruhy pytlíky od čaje, okurky, studené lžíce, něco studeného, nějaké směsi, mastičky atd. Taky make-up sem zkusila, ale kruhy jsou vidět pořád… už nevím, co mám dělat, je to hrozný a ráno je to nejhorší… přes den se tak trochu změnší, ale večer mám zas hnusný… no prostě nevím, co s nima. Děkuji za rady :)

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? marci1 před 2650 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
marci1

Pokud se kruhy pod očima objevují častěji, je třeba přijmout určitá opatření, aby se náš životní styl stal zdravější. Důležité je dodržovat pitný režim. Denně je dobré vypít zhruba jeden a půl až dva litry zdravých tekutin (nepočítá se káva, čaj, slazené limonády, minerálky a ani ne pivo). Je dobré také užívat přírodní přípravky s obsahem železa. Těch je na našem trhu dostatek, některé obsahují samotné železo, někdy jsou v přípravku navíc i vitamíny či další minerály. Ke zpevnění stěn cévek v oblasti pod očima je užitečné užívat také kombinaci rutinu a vitamínu C, které zpevňují jejich stěnu a zvyšují jejich odolnost. Dostatek rutinu najdeme například v pohance.
Otoky pod očima mohou být také příznakem doposud nepoznané nemoci. Jak to poznat? S určitostí se to říci nedá, ale podezření bychom měli mít v případě, že kruhy pod očima stále trvají, nic nepomáhá a genetika za to zřejmě také nemůže. V takovém případě je nutno podstoupit vyšetření u svého lékaře. Může se jednat o poruchu štítné žlázy, kardiovaskulární nemoci či nemoci ledvin (jednou z příčin otoků pod očima může být i zadržování vody v těle), onemocnění jater či střev.
🙂
Více informací na: https://www.ce­lostnimedicina­.cz/jak-bojovat-s-kruhy-pod-ocima.htm#ixzz4VraK­dlhj
A pro kvalitní vyspání je důležité mít v místnosti, kde spíme čerstvý vzduch-vyvětráno, chlad, tmu, ticho. 🙂

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Kulpix

Nebude to stres? Ve škole před písemkou jsem se taky nikdy nevychrápal a pak jsem měl kruhy pod očima.
Faktorů může být povícero. Špatná matrace, špatná telota, špatný oděv.
Nejhorší je ale stres a nechávání si úkolů na ráno.
Když jsem začal vše potřebné dělat večer a nemusel jsem myslet, co že to ráno mám udělat, hned jsem si zkvalitnil spánek.

Upravil/a: Kulpix

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
dubraro

Kruhy pod očima = přetížená játra. Viz http://www.de­dekkorenar.cz/cho­roby/kuze/kru­hy-pod-ocima---viz-vaky-pod-ocima.html

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
dr.luha

Nekonzumovat průmyslové potraviny z umělých hmot a nepít chemické žíraviny. Stačí pouze vařit a jíst jídla ze základních surovin a pak by se to mělo zlepšit.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Šidlo

  1. nechrápete? to je veľmi častá príčina nevyspatosti
  2. to zaspávanie pri tv – to je asi zo stresu, že?
  3. ak tie kruhy nezakryje ani make-up, tak to už je vážne

aleza lekárom chodte najprv akože s únavou – za nevyspatosť vás pošle ku psychiatrovi – a za kruhy pod očami tiež

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek