Avatar uživatele
Anonym012

Proč mě bolí zub, když se napiji studeného pití?

Já mám ješte moudrak a tam mam asi nateklou dasen, aspon to tak citim a pri studenem me to tam poboliva, ale pri horkem ani ne, jak to osetrit doma?

Zajímavá 0 před 2141 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Drap

Je to běžná reakce. Při problémech se zuby často je zvýšená citlivost na teplé či studené. Opravit zuby a studené nebude žádnou bolest vyvolávat.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
aliendrone

Doma NIJAK fundovaně neošetříš (dokážeš jen zmírnit bolest pomocí analgetik), POUZE zubař ti může opravdu pomoci.

U osmiček to bývá běžné i bez kazu, nejspíš ti je vytrhne a budeš mít klid. Neboj se, dnes už je stomatologie natolik vyspělá, že zákrok VŮBEC NEBOLÍ!! (Pokud odmyslím píchnutí injekce na „umrtvení“ před vlastním zákrokem [extrakcí], ale to snad přežiješ, ne?) A na případné pozákrokové mírné bolesti stačí běžné „růžové bobule proti bolesti“ – v mém případě to nebylo ani třeba, natažený vaz jsou oproti tomu úplná jatka – a to většina lidí dává „s prstem v nose“. To není žádná reklama, to je prostě VLASTNÍ ZKUŠENOST.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Jiří Bohumil

Pokud zub reaguje na studené silnou bolestí, jde zřejmě o kaz. Nedávno jsem měl podobný problém a nedokázal jsem ani identifikovat o který zub jde. A byla to osmička. Šel ven a bylo po bolesti. Doma asi neošetříš, možno pouze trochu bolest utlumit analgetiky (Ibalgin-Brufen). Pomůže pouze zubař.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Marketka29

Podívejte se na tenhle článek https://dsmile­.cz/jak-lecit-zanet-dasni/ myslim že by to mohlo pomoct. Hledala jsem taky na tuhle otázku odpověd… Už přes týden jsem v práci s bolesti zubů a k doktoru jsem objednána až za týden…

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek