Avatar uživatele
bolak

Proč může chlap svojí manželku před dětma oslovovat mámo, mamko, maminko (vzhledem k její pozici vůči dítěti)…

…ale je nemyslitelný, aby ji oslovil „mami“? Čím je to způsobený?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 7Pro koho je otázka zajímavá? iceT, chudst, iwrana, Damiana, briketka10, gagaga, Hakunamatata před 3922 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
chudst

Nejdříve jsem si říkal, „co je to probůh za otázku“, ale ona je ve skutečnosti celkem zajímavá. Taky neznám téměř nikoho, kdo by svoji ženu před dětmi oslovoval konkrétně „mami“. Odpověď bude pravděpodobně psychologická. Nejsem psycholog, takže upozorňuji, že vařím naprosto z vody. Mám dvě teorie:

  1. Oslovení „mami“ je velice důvěrné. Pravděpodobně to používala většina z nás pro naší vlastní maminku a tohle označení patří jen jí.
  2. Oslovení „mami“ je důvěrné a také málo chlapské. Oslovení „mámo / mamko“ je v pořádku, nedává se důraz na zdrobnělinu; oslovení „maminko“ zní sice zdrobněle, ale v dětství bylo málo používané, tudíž je chlap to ochoten říci s důrazem, jak si ženy váží.

Hm, de facto se obě dvě věci prolínají a freudovsky se vrací k dětství :)) Jestli se ale jedná o správnou odpověď či nikoli, tak na to vám bude muset dát odpověď spíš odborný psycholog.

0 Nominace Nahlásit

Otázka nemá žádné další odpovědi.



Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek