Avatar uživatele
bolak

Proč neexistují na českých školách sportovní týmy, jako to mají třeba v USA?

Že jsou na škole fotbalový týmy složený z nejlepších hráčů z daný školy, a ti hrajou s jinýma školama?

Mně to přijde jako docela dobrej nápad. Za prvý sportovní aktivita navíc (v dnešní době počítačů a tabletů) a za druhý šance dostat se z nuly třeba do nějakýho opravdovýho klubu, kdyby to bylo dělaný na celostátní úrovni, třeba i s televizníma utkáníma finálových zápasů.

Já bych to zavedl povinně jak na základní škole, tak na střední, od nějakýho počtu žáků (třeba od 100 žáků a víc), že by si zvolili sport (fotbal, basket, florbal..) něco co můžou hrát jak v hale, tak na školním hřišti, 2× týdně tréning ve škole a 1× za týden či 14 dní zápas s jinou školou, prostě klasická školní liga na celostátní úrovni.

Zajímavá 0 před 2339 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Mc Merkurion

… ale tak voni sou, ale pro získání diplomu na daný vejšce nestačí bejt dobrej fotbálista jako v júesej, u nás holt taky musí něco umět … takže ten sport je spíš pro zábavu …

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Dostávají mne lidi neznalí, kteří halekají nad ničím. „Sportovní stipendium. Podmínkou k udělení stipendia je členství v reprezentačních družstvech ČR, účast na vrcholných mezinárodních soutěžích, Českých akademických hrách, akademických mistrovstvích ČR a studium ve standardní době studia, nebo nejvýše o 1 rok delší. Stipendia navrhuje vedení ÚTVS a na základě …“ Jestli dostat se přes sport do ČVUT pro vás není známkou toho, že tak to tu chodí, jakož i ve zbytku světa, tak si tu tedy nadávejte jako ostatní, na naše hrozné a příšerné poměry. S tímto nepřišlo žádné USA, ani Británie. Víte, tohle pochází z Egypta, ale to by chtělo alespoň přes ten sport se k nějakému studiu dostat… Mimochodem to není vůbec tak, jak píšete – sportovní stipendium má absolutně jiný význam. A sice, že vrcholový sportovec vás má reprezentovat jakožto stát, pročež ačkoli ne všichni sportovci budou dobří studenti dané prestižní školy, chtěli byste, aby váš stát reprezentoval Josef Kroupa, kterýžto nedokončil základní školu? Jak píši, již staří Egypťané toto chápali…

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
mosoj

Tak já nevím. Moje vnučka chodí na gymnásium, učí se dobře, a stále jezdí na nějaké sportovní závody. Nikdo ji k tomu nenutí a není sama. Sport není jenom fotbal , nebo basket.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
bolak

Respektive by to nemuselo bejt povinný, ale ta škola by z toho mohla mít nějaké finanční výhody (třeba), a těch sportů by klidně mohli mít víc v jedné škole, záleželo by na poptávce po daným sportu.

před 2339 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek