Avatar uživatele
MITKEPEK

Proč nejde aktualizovat Adobe Flash Player na Windows XP s prohlížečem Firefox?

Proč nejde aktualizovat Adobe Flash Player na Windows XP s prohlížečem Firefox? Přitom podle stránek Adobe, by neměl být s Windows XP ani s Firefoxem žádný problém. Aktualizace jde pouze stáhnout, uložit, ale po otevření souboru .exe, se vůbec nic neděje.

Zajímavá 0 před 2327 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
cochee

Může ti ho blokovat antivirus. Můžeš se o to pokoušet z uživatelského účtu, který nemá oprávnění správce. Jinak na mnohých XP z jistého známého důvodu nefunguje tzv. online update a je nutno stáhnout plný offline instalátor (soubor je několikrát větší, ale po stažení není pro update nutné připojení k internetu), jenže to nebude tento případ. Zde totiž vyskočí hláška o chybě, nikoli že se neděje vůbec nic, jako ve tvém případě.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
anonym

Zapomeňte zcela na Flash, tato technologie je dokonale mrtvá a byla rituálně zavražděna už před lety. Samo Adobe které mělo ve vývoji pokračovat od Flashe dalo ruce pryč a prohlásili že k němu už nebudou poskytovat žádné aktualizace ani podporu. Má to tři důvody 1. bezpečnostní hrozby 2. nestabilita (kvůli chybám ve flashi byla ohrožena bezpečnost celého internetového prohlížeče, aniž by to výrobci prohlížečů mohli nějak ovlivnit) 3. naprostá nadbytečnost (HTML5 + javascript + SVG dnes umí naprosto totéž co uměl Flash a jsou to standardní technologie integrované v internetovém prohlížeči, svého času měl flash náskok a nabízel něco navíc, to už však dávno neplatí) …

Upravil/a: anonym

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
cochee

ge0rge: jj, tak by to mělo správně být, ale teorie je šedá a praxe strom života zelený (nebo tak nějak). To, co říkáš, se ví, tuší a čeká již pár let, přesto stále existují weby, kde se bez Flashe zatím neobejdeš, já chodím na minimálně dva takové naprosto pravidelně. Takže „Zapomeňte zcela na Flash“ je pokyn spíše pro tvůrce webu, konzument webu si o tom zatím může jen nechat zdát. Mimochodem aktualizace stále Adobe vydává, alespoň doteď, o podpoře nevím (já sám jako konzument webu žádnou nepotřebuju).

před 2325 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek