Avatar uživatele
Michal Kole

Proč nejsou umyvdla, záchody dřevy v bytových prostorech výškově nastavitelné ? Proč to politici nedají do zákona?

Logicky:

Žena měří 150 a když si chce umýt nohy a nemá tak pohyblivou kyčel tak nohu do lavóru nedá a musí si buď brát stoličku nebo si vodu napustit do kýble.

Muž co měří 2,m když si chce vypláchnout pusu tak se zase musí moc ohýbat.

A navíc v panelákových bytech, když je v koupelně navíc pračka a jinám ani dát nejde (v obývaku by se místo našlo spíš, ale zase tam není přívod vody a odpad) tak před umyvadlem je někdy i jen necelých 30 cm prostoru, což na pohodlné umytí je dost nepohodlné, když při nějakém pohybu si člověk potřebuje „přešlápnout“, aby vyrovnal těžiště.
Doplňuji:
Zapomínáte na fakt: že když byt není v osobním vlastnictví a někdy i z jiných důvodů nelze v bytě dělat stavební úpravy dodatečně.

Je levnější na něco myslet v době návrhu než pak dodatečně.

Jak technik si to dokážu technicky představit jak by to fungovalo. Obdoba frézovacího stolu na frézkách. A voda by se nepříváděla v trubkách, ale v pružných silikonových hadicích.

Když projektant neví kdo v bytě bude bydlet tak nemůže udělat univerzální řešení.

Někteří lidi se často stěhují a nemůžou si každý byt stavebně upravovat.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Elk před 4273 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
cukrar

Michale, postavím dům, ten pak prodám někumu vyššímu a nebo menšímu, on si bude muset předělat dům?
Asi nemyslíte tento dotaz vážně že?

Doplňuji:
On to myslel opravdu… to snad není možné,,,, kdo to bude platit, když si postavím dům pro sebe a budu muset koupit štelovací umyvadlo.

Upravil/a: cukrar

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
honza19hk

a proč by to mělo být v zákoně.Když si někdo staví nebo rekostruuje koupelnu či záchod vždy staví podle toho co potřebuje takže pokud chce mít umyvadlo níž nebo výš tak ho tak prostě přivrtá.Nevím co je za problém. U van se dělalo to že se v starých zástavbách zapustili 15cm pod úrověň podlahy.To sice nelze v paneláku ale i tak v tom nevidím problém si tam uděláš např dřevěný schod.

Podle mě je to zbytečné.To je jako kdybys chtěl že musí být nad každou vanou hupcuk kdyby se náhodou nějaká 200kg ženská nemohla dostat z vany:-D
Doplňuji:
pokud neleze stavební úpravy tak existuje štokrle!

Upravil/a: honza19hk

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
venkovan

nevím co je zde za problém. My máme na stropě koupelny háky a když si chce menší člověk umýt nohy, sedne do horolezeckého sedáku, ptrochu se povytáhne na laně a má nohy v umyvadle nato šup. a zas ten co je větší, tak se na laně povytáhne, otočí hlavu dolu a voda z kohoutku mu rovnou teče do pusy.

Od našich politiků bych raději nic nechtěl. oni jsou schopni nařídit, aby vana byla přišroubována na stropě.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Mapel

Jak čtu tvé otázky, tak podle tebe by mělo být vše uzákoněné. Z praktického hlediska je to nesmysl a vše by se stalo strašně drahé. Sice by jsi měl vše nastavitelné, ale kdy by si to dovolil koupit či pronajmout.

Doporučuji ti jednu věc. Sedni si a začni ty zákony tvořit. Pak si je nech někým připomínkovat a až uvidíš kolik chyb jsi tam udělal, tak tě to přejde. Jinými slovy řečeno. Neptej se na takové věci a konej. Nenechávej to na druhých.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Funna

Takže pokus se sejdou dva různí lidé v bytě, tak budou neustále posunovat umyvadlem sem a tam?…přívod jste sice vyřešil…ale co odvod??? nějak si nedokážu představit, že fekálie a odpad odchází nějakými zakroucenými hadicemi s obloučky a zátáčkami, protože zvláště u WC by se toto 100% velice rychle ucpalo…a ještě dotaz…vy nemáte vanu? já si tedy nohy umývám ve vaně a sedím na jejím kraji…proč bych tahala hohy do umyvadla??

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Elk

Tyhle věci jsou nastaveny v průměru a ty ostatní, ke kterým bůh dal odchylky mají možnost přizpůsobení.
Když se něco vyrábí ve velkých seriích jako za socialismu, tak se člověk musí přizpůsobit.
Samozřejmě, dnes již máme možnost si pořídit celý dům, ba co dím – život na zakázku, takže nějaké umyvadlo z chromozlata pro někoho není problém…
…záleží, jestli patříte do té lepší společnosti…?

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek