Avatar uživatele
anonym

Proč nemáme také tak dobré a kvalitní výrobky?

Zajímalo by mě, proč my Češi nemáme také tak dobré výrobky jako třeba ve Velké Británii, tam mají například velký výběr hraček, který zde u nás nemáme… (asi to bude tím že je tam Disnylend) ale i tak..... a není to jen o hračkách samozdřejmně..... jde i o jiné produkty. I textílii tam mají hezčí výběr a podobně..... ještě sme neslyšela, že by se někdo zeptal odkud má tak hezký tričko a on by odpověděl z česka…

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 3561 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
mosoj

I jdi ty brepto. Vždyť je to stejně z Číny nebo jihovýchodní Asie.
U nás je Jitex kvalitnější než celá GB.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
zzzzz

Máme i lepší výrobky. Zkus sníst v Anglii brambory:-((( Ble, takový hnus. Nebo tam sežeň knedlík.

Je smůla, že jsme si naši výrobu z velké části zlikvidovali:-((( Textil a hračky už skoro nevyrábíme, vše je Čína:-(((

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Beer4Real

Se neboj i ty tvoje krásné trička z Británie byly vyrobeny a dovezeny z Číny.
Já sem nakupoval různě po evropě a ty nejhezčí věci mám stejně od nás. Amen

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Proč nejsou kvalitní výrobky?Protože tento kapitalistický svět je založený na tom, aby lidi co nejvíce kupovali a výrobky moc nevydržely (aby bylo stále co vyrábět a nebyla nezaměstnanost).
Za komunistů vydržela lednička Calex mým rodičům 30 let, mně 25 (a šla by dále, ale bylo po revoluci a chtěli jsme ledničku s mrazákem),te­levize Tesla Color 416 mně vydržela 25 let (a opět, šla by dále, ale kvůli digitalizaci jsme museli koupit jinou).Vdaná dcera má od revoluce třetí televizi (všechny odešly).
A tak bych mohl jmenovat fůru jiných výrobků, které jsou v dnešní době sice modernější, ale nevydrží takovou dobu.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
McArthur

Haničko, je vidět, že chodíš jen do obchodních řetězců vlastněných zahraničními firmami, které nabízejí po celé Evropě stejné zboží. Zkus zajít do menších krámů, kde najdeš spoustu krásných věcí – oděvy, hračky, potraviny apod., které ve Velké Británii nekoupíš. A často to bude v kvalitě, o které se Ti nebude v obchoďácích ani zdát.

Máme výborné dřevné hračky (malý výběr: http://obchod­.drevene-hracky.com ), kvalitní českou výrobu oděvů Jitex (též JTX), Linia (http://www.linia.cz ), hromadu místních výrobců kvalitních potravin, kde jogurt je stále skutečných jogurtem atd.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
quentos

to se nesmíte zaměřovat jen na hadry (a i v těch jsme byli třída, obzvlášť v dámském spodním prádle). Co takhle pivo (Británie se může chlubit tak leda Guinnessem, zato my máme vynikajících značek spousta), auta, maso, pšenice a tak dále…? My toho máme kvalitního až až, ale jak už zde bylo řečeno, všechno dnes přebíjí levné zboží z Číny :{/>

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek