Avatar uživatele
Muffz

Proč není úsekové měření na dálnici?

Nedávno jsem četl o tom, že někde zařídí město úsekové měření na dálnici v oblastech, kde se opravuje a kde je 80km/h. V hlavě mi proběhla otázka, proč není úsekové měření zavedené na dálnici celkově? Třeba 10km úseky, které by v podstatě ignorovaly drobné prohřešky (pár předjetí), ale netolerovaly by dlouhodobé překračování rychlosti.
Podle mého by náklady na výstavbu byly zpět na pokutách za pár měsíců a lidi by se naučili nejezdit po dálnici jako prasata, byl by plynulejší a bezpečnější provoz a ještě by se naplnila pokladna (hlavně) penězi cizinců, kteří si tu jezdí, jak chtějí.

Zajímavá 0 před 2204 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Klaproth

Na většině našich dálnic bezpředmětné a zbytečné.Jjel jsi někdy v poslední době po D8? Na příjezdu do Prahy se tam průměrná rychlost ponybuje okolo 20 km/h.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Je to politicky neschůdné. Pokud chcete zavést nějakou kontrolu dodržování pravidel, pak by v udeálním případě mělo být detekováno tak 5 procent lidí kteří je porušují a ti pokutování … to by politicky schůdné bylo … kdyby však zavedli měření rychlosti na dálnici a automatizované pokutování za její překročení například v místech kde je rychlost snížena, tak by pokutovali pravděpodobně víc než 90% řidičů a ještě ten den by z toho byl na TV NOHA skandál nevýdaných rozměrů. Řidiči rychlost nedodržují, zvláště na úsecích mimo obydlené oblasti teoreticky průjezdných i 160kmh se prakticky žádný z nich nenechá značkou 80kmh omezit … nanejvýš trošku zpomalí, třeba na 120kmh …

Samzořejmě zavést to by bylo rozumné, pro politika se to ale rovná profesní sebevraždě.

Upravil/a: anonym

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Kepler

Asi proto, že dosud nebyla vůle takové měření prosadit. Ale už to dělá ťuky Ťok na dveře https://www.au­toweb.cz/kottas-usekove-mereni-na-dalnicich-se-nevyhnutelne-blizi/ Ťukovi a Bzukovi se to nakonec prosadit podařilo a už se na tom maká.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek