Avatar uživatele
mosoj

Proč neustále klesá kvalita otázek a odpovědí ?

Občas nahlédnu do historie otázek a nestačím se divit jak kvalitní byly v počátcích serveru otázky a hlavně odpovědi !!
Je to tím že opravdoví odborníci na dané téma zde nevydrží ?
Vím že se to již mnohokrát diskutovalo, ale ten propad je neustálý. Kdy bude to dno?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 17Pro koho je otázka zajímavá? annas, dudu, iceT, johana 56, budulínek, Deli, anonym, bolak, Wang, briketka10, Illines, anonym, david22, anonym, alex.agent, Hohny, zjentek před 4259 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
alex.agent

Nejsem tu starý uživatel, jsem tu od 6/2012 a teď jsem se díval jak to kdysi vypadávalo a jak to vypadá teď a úplně to ve mě hrklo, podle mě to je tak, že kdysi server znali převážně dospělí lidé a jak se to tak rozrůstalo tak přišli třeba i ti 10–13ti letí co píší v každým druhým slově hrubku a myslí si že je to IN a COOL, mě stačí když mi někdo takový napíše zprávu a prostě…já to nesnáším. A jak se takováto populace rozrůstá tak se tu i zvyšuje více takových lidí co třeba sbírají body tak dávají nesmyslné otázky, neumí položit otázku apod. Já vím že mi je 14 (za 4 dny 15 :P ) ale snažím se psát jako normální člověk, slušné a snad co nejlíp pravopisně a když jsem třeba na školním hřišti a tam je třeba 2–3 třída a ti si nadávají tak sprostě…tak kam nám to pak spěje ten stát, když mi někdo z 3. třídy řekne že jsem čů…tak já nevím no… Jaj, to je zase mimo téma, velmi se omlouvám :D

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Hohny

Já jsem tu teda nový, ale i tak mi přijde, že cca polovina otázek je hloupých a zbytečných a cca třetina odpovědí je nic neříkajících a výsměvných. Podle mě kvalita odpovědí klesá díky kvalitě otázek, na hloupou otázku, hloupá odpověď…a díky tomu to tu pak lidé neberou tak vážně a kvalita odpovědí klesá i u kvalitních otázek.
Doplňuji:
A ten příliv hloupých otázek je způsoben zvýšenou popularitou tohoto serveru a příchodem méně odborných a zejména méně vyzrálých uživatelů.

Upravil/a: Hohny

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Sůwa

Já už sem jen občas nahlédnu, ale tuto otázku jsem si taky položila. Vidím to v úrovni současných uživatelů – nejnavštěvovanější jsou otázky konverazčního typu a na skutečně kvalitní a zajímavé dotazy nemá kdo odpovědět. Mnoho lidí zřejmě taky odradila neustálá šikana a napomínaní od některých uživatelů, to přece nemá nikdo zapotřebí. Je to škoda a namlouvat si, že je tu nějaká komunita je naprostý nesmysl. Říká se " jaký pán, takový krám" a to tu platí jak o vlastníkovi, tak i o některých uživatelích. Vžyť na př. bolakova mnohahodinová snaha o vytypování a výběr podnětů ke zlepšení serveru zapadla, jako mnoho dalších. Svět se ale kvůli tomu točit nepřestane 🙂.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Damiana

Naprosto souhlasím se Sůwou.
Když tu neustále někdo čeká na chybu druhého, názor jednoho bere jako výzvu k tomu s ním o jeho myšlení polemizovat, či ho dokonce převychovávat, nedivím se, že spoustu lidí odrazuje a otravuje. Jen silná osobnost nebo ten, kdo dovede absolutně ignorovat či si nepřipouštět nějakou tu šikanu, ale také patřičně arogantní jedinec – zde může uspět. Za sebe – otázkami z mého oboru (které jsou opravdu hlavně o pocitech a vzájemné komunikaci) je tu zatím dost, proto sem chodím. Ráda poradím, pokud to jde. Jestli to někomu pomůže alespoň takto přes internet, pak mám radost. Jestli jsou pro někoho mé odpovědi nebo názory výzvou k boji nebo má touhu mne opravovat – jeho věc. Mě buzerace žíly netrhá. Nechodím sem ani na psychologický kongres, ani si tu nekompenzuji svůj život. Tento server je stejně hlavně o zábavě. A té přece není nikdy dost. Co jednomu připadá nedostatečné, může brát tazatel třeba jako velice hodnotnou odpověď – nemám v povaze někomu předepisovat to, co si má (podle mne!) myslet. Jestli někdo touží po odbornosti a možná i po „akademických“ hádkách, měl by si „vlézt“ jinam. Ne se snažit vzít „otěže“ do vlastních rukou za každou cenu a rozhodovat o tom, co je inteligentní otázka nebo odpověď. Chodíme sem dobrovolně, nikomu z nás to tu (skutečně) nepatří a naše „práce“ to také není. Ten syndrom instituce je ale fakt děsná věc. Chápu, že když někdo nikoho v reálu moc nezajímá (nebo nemá žádnou vážnost), bude ječet alespoň virtuálně a toužit po tom, aby ho každý respektoval. Jenže u vyrovnaných lidí, kteří umí dobře rozlišovat, je takový trotl jenom k smíchu.
(Ještě, že je tu bolak, jinak nevim…:-)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
david22

Ono ani nejde do nekonečna vymýšlet stále zajímavé a originilání otázky. Vše zásádní už bylo zeptáno a odpovězeno. Teď je to spíše na úrovni individuálních otázek na radu, typu: včera se mi přihodilo to a to, …jak se jmenuje tento film… potřebuji si koupit tento výrobek, co by jste mi poradili? apod…

Částečně je to tak, jak řekl Hohny. Některé pubertální otázky se přímo nabízejí k podobně laděné odpovědi.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
bolak

No dobře, tak já se teda příznám, je to mnou.

3 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?briketka10, Damiana, barnajka Nahlásit

Avatar uživatele
briketka10

jo jo kvalita sice poklesla, ale nebýt určitých lidiček dávno bych sem už nelezla :)))
a bez bolaka si to tady taky neumím představit to řekla Damianka moc dobře !!

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Mosoji, že bys právě Ty nevěděl, co se tu děje a proč se to děje, to je hodně křečovitá představa.
Děje se tu to, že od počátku Odpovědí.cz (našla jsem tu takové snahy už před dvěma lety i dále) se tu každou chvíli vyskytne nějaký rebel, který touží vzít otěže do svých rukou a přeorganizovat to zde na chat.
Nic jiného, než další „kecací“ server z toho netouží takoví občas se objevívší „géniové“ udělat.
Smutné je, že takové jednání svými ne právě zdravými postoji dnes podporují i lidé, kteří ještě nedávno hlásali seriozní přístup k tomuto serveru. Je otázkou, zda nevydrželi proto, že jim došly síly, nebo naopak proto, že zde setrvávali v určité póze a dnes se nestydí ukázat svou skutečnou tvář.
Od počátku své registrace zde tvrdím, že je třeba brát v první řadě v potaz pravidla majitele a rovněž jím vydaný kodex uživatele. Kdyby tomu tak bylo, tak by tu neexistovala spousta hloupých, zbytečných a místy trapných až nestydatých otázek. Jako by někteří tazatelé měli napilno co nejvíce informovat o svých vlastních zvrácenostech a primitivismu. Bohužel, i řada odpovědí je mnohdy daleko za hranicí slušnosti. Jde zřejmě většinou o „puberťáky“, kteří mají tendenci zkoušet, co si zdejší osazenstvo nechá líbit. Naší chybou je, když jim to necháme projít a ještě na takové provokace zkoušíme odpovídat.
Jsme tu příliš různorodá komunita a je nabíledni, že někteří lidé sem nechodí za zábavou a poučením, ale výhradně proto, aby si nějakým způsobem kompenzovali životní nesnáze, krachy a neúspěšnost. Čím horší ztroskotanec v osobním „reálném“ životě, tím větší otrapa ve virtuálním světě. Zde přece všechno všem projde, tak proč se nechovat jako pavlačová drbna, hokyně, hulvát, nebo hovado?
Nejsem tu zase natolik dlouho, abych mohla hodnotit reálný stav za celou dobu existence odpovědí, ale jsem toho názoru, že na tom dně už cca 3 měsíce jsme. Nějak se nám nedaří od něj odrazit, protože chybí střízlivý chladný rozum. Rozjitřené vášně ještě nikdy k ničemu dobrému nevedly a nepovedou ani tady.
Není to chat, se kterým si zdejší stránky občas někteří lidé rádi pletou. Je zde kategorie zábavy, ale nedá se vnášet do ostatních kategorií a vytvořit tak z dobré myšlenky zakladatele odpovědí ubohý paskvil, kterým dnes tento server je. Chybí zde ráznější a podstatně tvrdší ruka administrátora. No a hlavně rozhodné NE podobným nešvarům, které nemůže říci nikdo jiný, než majitel Odpovědí.cz. Pokud někdo stanoví pro uživatele nějaká pravidla, tak je potom také zodpovědný za to, aby tato pravidla celé společenství dodržovalo.

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?anonym Nahlásit

Avatar uživatele
Hlada

Protože fórum není moderované a pravidla jsou velmi volná.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Kamionacka09

Ja mam naprosto stejny nazor jako david22.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Alesh

Kdy? No přeci 21. 12. 2012 😉

Jinak souhlas, však to vidíš, co tu je za sebranku… já, ty, on, ona… 🙂

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
zjentek

přitom odpověď je tak prostá, když se na to mrkneš přímočaře- je to tím, že tady, krom tebou popisovaných odborníků (včetně tebe), nikdo nechodí. A je tomu tak dodnes od doby, kdy ses na to ptal, takže si nestěžuj, páč po celou tu dobu to tady držej při životě pouze odborníci, jako seš ty ..a ontola třeba ,)

před 3813 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
bolak

Sůwa hů: já nevim jestli zapadla, nedávno sem dostal zajímavej liebesbrief zezhora↓↓

"V současné době hodnotíme možné přínosy všech vašich a dalších návrhů.
Vybrané z nich budou implementovány.

S láskou
Administrátor"

já myslím že je to všechno na dobrý cestě, stačí jen počkat až budou ohodnoceny možné přínosy… ;)

před 4258 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
bolak

moment, chybička se vloudila, teď sem se na to díval ještě jednou a na koneci mělo bejt „S pozdravem“, já se překlep…

před 4258 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek