Avatar uživatele
anonym

Proč některé české rodiny slaví svátky v ČR – Den díkůvzdání a Halloween?

Zajímalo by mě,z jakého důvodu některé české rodiny v ČR i ve světě slaví anglosaský lidový svátek – Halloween a tradiční severoamerický svátek – Den díkůvzdání a uctívají i Santa clause než aby a slavili Vánoční svátky a Mikuláše. Není to snad proti české lidové tradici? Děkuji.

Upravil/a: annas

Zajímavá 0 před 2370 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Kepler

Je to proti naší tradici, nechápu to, připadá mi to směšné a odsuzuji to. Snad se takhle cítí víc zápaďácky. Den díkůvzdání zhruba odpovídá našim dožínkám.

Upravil/a: Kepler

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
jirka F

Ten Santa Klaus štve i mě máme tu ježíška tak co,Halloween není zas tak špatný svátek(mimochodem například v Mexiku uctívají něco podobného jako u nás v ČR dušičky.),ale do Česka moc nepatří a den díkuvzdání je úplně mimo.Také to nechápu přechází se k tradicím které jsou úplně v jiných zemích a na ty tradiční hezké České tradice se zapomíná kde to jsme?........­.............­..

Upravil/a: jirka F

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
dudu

Někdy platí, že poturčenec je horší turka. Např. poválečný ministr školství komunista Zdeněk Nejedlý pokud v Moskvě pršelo, chodil po Václaváku s otevřeným deštníkem.

Upravil/a: dudu

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
mvk

Nojo, a jiné české rodiny slaví id al fitr, chanuku nebo tet.
Ale tak hlavně halloween je fakt pro děti zábavnej s těma příšerama a svíčkama v dýních a santa klaus je stejnej sympaťák jako dřívější děda mráz. Slavit tady Díkůvzdání je podle mne hodně úchylný, ostatně počítám, že chudáci indiáni by si to s tím cateringem pro kolonisty rozmysleli, kdyby tušili, jak dopadnou.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Drap

Mají to v hlavě popletené. To nejsou svátky naše ani naší kultury.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
ivzez

Možná si tak připadají „světově“…

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Mc Merkurion

… holt někteří nadšenci vyměnili dědu Mráze za Santu. jiní za Helloween (https://cs.wi­kipedia.org/wi­ki/Helloween ) – to bych ještě pochopil, ale díkůvzdání je už do nebe volající … asi se stydí za to, že jsou češi a chtěj být IN …

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek