Avatar uživatele
orestez

Proč obyvatelé bytů preferují tiskárny, namísto psaní rukou?

Jde o označení oken, na která budou aplikovány snímatelné rámy se síťkou proti hmyzu. Podle dohody správce a zhotovitelem stačí dát za dotyčné okno cedulku SÍŤ. Tak jsou srozumění všichni i zahraniční pracovníci z východu. Jde o technické zachování venkovního rozměru okna či balkónových dveří, aby po zateplení špalet zůstal prostor na instalaci sítě, včetně kliček, které to drží. A zatímco v některých bytech to dají za úkol žákyni a mají tam hezky napsáno TADY BUDE SÍŤKA, podobně u běžných obyvatel měli na kus utržené stránky ze sešitu propiskou „SÍŤ“ podle dohody, jsou jiní, kteří svůj um své ruky svěřili tiskárnám. O velikosti zvoleného fontu jde, je vždy velký a černý na A4. Typ písma svědčí o jednorodosti výběru fontů pro tisk z Microsoftu. Když babička tam měla za oknem tužkou napsáno Síť, babička byla kdysi nějakou kapacitou ve svém profesním oboru, bohužel už není. Ale byla. A kdo jsou ti, kteří už zavrhli své písmo psané rukou? Právě na písmo se dívám a čtu. Třeba ve sklepě, na dveřích sklepní kóje bylo krásně napsáno dětským písmem TADY JE ZÁKAZ CHODIT, TADY JE TO NAŠE. A to je to, odkud se to v lidech bere, to přístrojové upozorňování, že MY, my už nepíšeme rukou. My na to máme program. Víte? Je to rychlejší. Jak to vidíte vy?

Zajímavá 0 před 2357 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
autacek

Vidím to tak, že texz z tiskárny je čitelnější a jednotnější než písmo rukou, pokud zrovna nejsi písmomalíř. Krom toho je to i rychlejší, nejen pokud těch výtisků potřebuješ víc. To ani nezmiňuji, že vytisklá cedule „vstup zakázán“ působí autoritavněji, než totéž napsáno rukou.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
led

„TADY JE ZÁKAZ CHODIT, TADY JE TO NAŠE.“(z otázky) je krásne napísané, ale ako „ZÁKAZ VSTUPU“ to na nikoho nepôsobí dosť úradne, je to len informácia o zákaze.
Ale súhlasím s vami v tom, že dnes už mnohí zabudli písať rukou a na všetko používajú techniku. Tým palcom a ukazovákom to na mobiloch a tabletoch zvládajú, ale keď treba napísať niečo na papier tak už len nespojeným písmom, typu Comenia script zavedeného v školách začiatkom tejto dekády. (2011?)

Upravil/a: led

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
zjentek

Jednoduché- v domácnostech, kde vládne počítač, už nenajdeš tužku a fixy.

0 Nominace Nahlásit