Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Proč odemknutí a odhlašování trvá tak dlouho

Ahoj, na druhém uživatelském accountu jsem si všiml velké zvláštnosi.
Pokud je account uzamčen, pak o zadání hesla trvá 12 s než se objeví plocha
Za další, po výběru Odhlásit trvá 22 s, než se objeví kdm.
pomocí pozorování na vt2 jsem si všiml, že po tu dobu X vytěžuje cpu na 50%(mám 2jádro). Nevíte, kde je problém?

Smířil jsem se s tím, že přihlašování (na mém účtu) trvá 10s (kde X taky žere CPU ,ale jen 4sekundy), zbytek kde4init, kde-plasma, holt KDE4 je asi nenežrané ( ale až takhle moc mě taky překvapuje, zvlášť na 2jádru 2GHz a SSD +4GB RAM), ale tedy proces X mě uzemnil. To je tam nějaký cyklus v X?

Předmět Autor Datum
Panenka skakava tebe proste asi nefunguje dobre hardware (disky alebo cokolvek ine apod), alebo je t…
MM.. 17.11.2013 14:43
MM..
tak snad neni problem z home slozky toho accountu odzalohovat nekam nastaveni kde a spustit nanovo,… poslední
RedMaX 17.11.2013 14:49
RedMaX

Panenka skakava tebe proste asi nefunguje dobre hardware (disky alebo cokolvek ine apod), alebo je to tvoje distro totalne zabugovane, daj si tam Lubuntu alebo Xubuntu (alebo trebars aj len Porteus) a neries furt nejake somariny.
Taketo veci si musis googlit u linux developerov, ja to za teba googlit nebudem a ten tvoj linuxkram som neprogramoval takze neviem na co tam zrovna caka (P.S> a nielen ja samozrejme :)

tak snad neni problem z home slozky toho accountu odzalohovat nekam nastaveni kde a spustit nanovo, jestli to prestane delat, tak se ti tam bud neco spoustelo, zkontrolujes autostart nebo si mel rozborenou konfiguraci. Taky tam muzes nahodit treba Gnome, jestli se to bude spouste taky dlouho nebo je to jen zalezitost KDE.

Edit: KDE v defaultu pri odhlaseni uklada vsechny spustene aplikace a po dalsim spusteni se je to snazi zase spustit. Tuhle feature mam vypnutou a nove sezeni spoustim nacisto.

Dalsi co muzes je zkusit vymenit spravce oken kdm za neco jineho, ja treba na Ubuntu sice jsem na KDE, ale spravce pouzivam lightdm.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru