Avatar uživatele
Lgee

Proč potřebujeme spát?

Samozřejmě aby si tělo odpočinulo ale když potřebuje úplně stejně spát člověk co odpočívá furt a nechodí do práce tak od čeho si tělo potřebuje odpočinout když nic nedělá?

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Drap před 2870 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Nuk nuk

Odpočinek nepotřebuje jen tělo ale i mozek. Ten pracuje, i když člověk nevykonává žádnou tvrdou práci. Nevědomky a dokonce dost nepřiměřeně ho namáháme i sezením a koukáním do počítače.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Anikitos

Člověk se ve spánku vyrovnává se svými problémy.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
RyuzakiKate

Jak říká Nuk nuk, jen ještě doplňuji, že ve spánku se nám také uvolňují důležité hormony, ukládají se nám v paměti informace a celkově je to relaxace, pokud například předešlý den namáháme svaly, budou nás bolet až druhý den ráno, protože se ve spánku svalstvo také uvolní. Také se nám obnovuje energie, protože i zpracováváním metabolitů se tělo namáhá a nemyslet taky nejde, takže kdybys přestal spát, zcela jistě by to s tebou seklo, až bys mohl i umřít.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Drap

Tělo si musí odpočnout od doby kdy je vzhůru. Bez spánku to zkrátka nejde.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
led

Ľudský organizmus aj keď jeho „majiteľ“ nepracuje stále vyvíja činnosť a spotrebováva potrebnú energiu. Spánok je stav, kedy organizmus vypne niektoré svoje časti, znižuje činnosť na nevyhnutné minimum a relaxuje, tj. naberá a akumuluje energiu k ďalšej činnosti. Ak toto dokážete bez spánku, nemusíte spať.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek