Avatar uživatele
anonym

Proč práce ubývá a nezaměstnaných přibývá?

Mnozí kariéristé když slyší slova jako; optimalizace, digitalizace, automatizace, transformace, atd. tak mají dlouho blbou náladu, velmi obtížně se dneska dělá vrcholová kariéra, a najednou se vše nečekaně změní, a je zde výpověď bez zlatého padáku.

Někde vám zkrátí plat na polorovinu, a vysvětlí to zkrácením pracovní doby na polovinu, lakomému zaměstnavateli ale musíte odvést stejně práce, jako když jste pracovali plnou pracovní dobu, takže jde o ekonomický podraz, většina kariéristů raději podává dobrovolně výpověď.

Ze zaměstnanců se najednou stávají slepice v klecovém odchovu, a slepice co snáší málo vajec, je nahrazená slepicí, co snáší hodně vajec, zaměstnaný člověk, je brán obrazně, jako by to byl jenom levný inteligentní stroj, s krátkou životností, na výrobu zisku pro zaměstnavatele.

Nejprve se začínají ekonomicky transformovat pracoviště, kde jsou zaměstnaní lidé, co mají jenom maturitu nebo jenom vyučení, když už zde není co transformovat, tak brzo logicky začíná poslední transformace, která se zaměří na lidi s vysokou školou, a najednou je vám vysokoškolské vzdělání k ničemu, a exekutoři, vám klepou na dveře.

Zajímavá 0 před 2940 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Drap

Velmi špatně sleduješ aktuální situaci. V současné době je to právě naopak. Nezaměstnaných ubývá a volných pracovních míst přibývá.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Kepler

Nejsi v obraze – nezaměstnanost se SNIŽUJE! A ty svoje bláboly si nech.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
mosoj

Musíš něco umět, chtít pracovat a nebudeš nezaměstnaný.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
zjentek

Proč práce ubývá a nezaměstnaných přibývá…
Mám jeden praktický příběh z Indie:
V jedné malinké vesnici někde v Bengálsku žilo mnoho lidí. Muži i ženy tam denně tvrdě pracovali, převážně se různě hrabali v zemi, ať už z důvodu výstavby nových chrámů, tvorby rýžových polí a nebo vodních hrází pro chov různých mlžů. Všechno dělali rukama a měli s tím hodně práce.
Pak dostal jeden z místních- samozvaný bílý guru, úžasný nápad- za svá eura koupil vesnici bagr. Veškerá ruční práce ve vesnici ustala jako mávnutím proutku, muže zachvátila nuda a jejich ženy ještě větší nouze v kuchyni. Dobře se měla jen obsluha bagru.
Domorodci nakonec po nějakém čase bagristu zabili i s celou jeho rodinou a bagr zapálili, ale „bílého gurua“ dodnes dále uctívají.
Klidně by se jim tam hodil ještě jeden bílý guru, nebo několik, ale měli by mít alespoň základní ponětí o tom, že veškerou lidskou fyzickou práci krade stejný vývoj a pokrok, kterej si tam v sobě přinesou z vyspělýho světa.

Upravil/a: zjentek

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
anonym

Nikde zde nehovořím o zaměstnanosti v naší republice, logicky tedy hovořím o globální zaměstnanosti a globálně statisticky nezaměstnanost narůstá, u nás mají lidi zaměstnání protože pracují za otrocké mzdy, pokud by naše mzdy nabídli dělníkům v Německu tak by tam dělníci okamžitě stávkovali.

před 2940 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek