Avatar uživatele
Jiří Bohumil

Proč při kopírování dat z NB na ext. HD pomocí USB3 portů a kabelu je rychlost pomalá?

Koupil jsem, pro zálohování dat, ext.HD Maxtdor M3 Portable. Deklarovanou rychlost přenosu má, přes vysokorychlostní port USB3.0, 5 GBps Max. Při kopírování dat z NB na tento HD z USB3 portu NB na HD, rovněž kabelem USB3.0, byla rychlost kopírování však max. 65 MB/s, takže obsah cca 480 GB byl zkopírován za cca 2 hodiny.
Myslím si, že HD je v pořádku, ale není mi jasný rozdíl mezi deklarovanou rychlostí přenosu a skutečnou rychlostí (kopírování). Může mi někdo vysvětlit, o co jde?

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? johana 56, briketka10, gecco před 2576 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
briketka10

http://goughlu­i.com/2016/09­/28/review-maxtor-m3-portable-4tb-usb-3-0-external-hard-drive-hx-m401tcbgm/

Našla jsem tento obrázek. Je na
něm napsáno Maxtor ne Maxtdor.
To mě mátlo při hledání.

Upravil/a: briketka10

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Dochy

Nenašel jsem narychlo plnou specifikaci, ale mám pocit že uvnitř je klasický mechanický HDD. Z toho 5Gb nikdy nedostaneš. Max rychlost přenosu po USB kabelu je něco jiného než max. rychlost čtení-zápisu z disku. Podle testu http://pctunin­g.tyden.cz/har­dware/disky-cd-dvd-br/41215-velky-srovnavaci-test-1tb-externich-disku-pro-usb-3-0?start=3 můžeš očekávat tak max,. 100MB/s

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Arne1

Maximální rychlost kopírování využiješ (a zjistíš) pouze při kopírování velkých souborů – typicky filmů. Kopírování spousty malých souborů nikdy nedosáhne plné rychlosti, protože jsou tam velké ztráty způsobené spoustou servisních požadavků (pro každý soubor je zapotřebí číst/zapisovat adrsářové informace které jsou na disku umístěné někde jinde)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Roman71

Pokud je s čím srovnávat, například s jiným externím diskem USB 3.0, a děje se to samé i u jiného disku, řekl bych, že chybí ovladač pro USB 3.0 port základní desky pro daný operační systém.
Jestliže jiné externí USB 3.0 disky pracují rychleji než tento, podezříval bych vzájemnou nekompatibilitu řadiče a použitého pevného disku v externím zařízení nebo vadný řadič, který se s diskem sice komunikuje, ale spolehlivou (nižší) rychlostí.

Upravil/a: Roman71

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
briketka10

V noci mě napadlo, že je ten externí disk nekompaktibilní
s Tvým NTB a má 4TB. Což je moc na externí disk. Proto je
i ta rychlost přenosu pomalá.
Jen můj názor. Ale víc se přikláním k té velikosti 4TB.

před 2576 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Počítače a internet