Avatar uživatele
doney gal

Proč roste počet zadlužených Čechů?

Proč je pořád více dlužníků? Já osobně myslím, že je to kvůli chudobě, bídě a nízkým platům, tzn. že za to můžou čeští podnikatelé a zaměstnavatelé. Co vy? Odmítám věřit, že je to kvůli neschopnosti dlužníků, protože to by počty exekucí raketově nerostly.

Upravil/a: annas

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? marci1 před 2907 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
anonym

Já to vidím zase v tom, že jsou Češi NEZODPOVĚDNÍ a nedokáží si sami spočítat o kolik dají ve skutečnosti více než kdyby na to tu samou částku spořili.
Souhlasím s nízkými platy, ale proč každý chce mít všechno HNED?
V tom zase vidím lepší přínos za komunistů, protože než člověk sehnal zboží, které chtěl, tak za tu dobu na něj měl uspořeno a nemusel si na to půjčovat.
A ještě další věc, která za komunistů byla lepší a to, že člověk měl zajištěnou práci a MOHL si půjčit (i tenkrát existovaly půjčky).
Dneka si člověk půjčí, za půl roku ho z práce vyhodí a pak není z čeho splácet.Zrovna tak, že se musí platit za léky, což když přijde větší nemoc, tak také není laciné.ALE TOTO SI NIKDO NEUVĚDOMUJE.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Protože lidi často chtějí víc, než na co skutečně mají.
Nechají se ovlivňovat reklamou a mají pocit, že to všechno musí mít a to ihned. Prodejci většinou poskytují prodej dražších věcí na splátky, takže dostat se pak takto do dluhů je velmi snadné..

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
postcd

Protože jsou čím dál rafinovanější reklamy a čím dál víc „to“ jde do kytek. Možná také mají víc peněz, takže si myslí že si to mohou dovolit.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
marci1

Bohužel firmy poskytují lidem půjčky bez doložení příjmu. To lidi láká a berou si půjčky na zbytečnosti, přitom neuvažují z čeho je budou splácet. Nejhorší na tom je, že prudce stoupá počet exekucí na jednoho dlužníka, průměr je 6 a dokonce je případ dlužníka s 200 exekucemi. ☹
http://www.roz­hlas.cz/zpravy/po­litika/_zprava/na-jednoho-dluznika-pripada-stale-vice-exekuci-rostou-i-dluhy--1567961

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

ať žijí klidně všichni lidé na dluh, ale musí ho umět splácet, což se některým nechce. počty exekucí rostou, protože roste počet těch, kteří nechtějí platit. znám pár lidí, kteří mají exekuce a jen kvůli tomu, že jezdili na černo a smáli se tomu. dneska kňourají , jak za to všichni můžou, jen ne oni a jak jim narostly penále a že o tom nevěděli. věděli, protože jsem jsem je tenkrát slyšel, když se tomu smáli. „když si blbej, tak plať“ a to je svatá pravda

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
bububabu

Protože Česko je ve skutečnosti chudý stát a tak aby měl český člověk alespon trochu stejně jako ten na západě tak stát dovolil půjčky aby jsme nevypadali tak hloupě.
Třeba v Americe pokud vím tak půjčku dají pouze banky, a to ne ještě každému. V zahraničí mají dostatečné platy na normální život a půjčují si opravdu jen ve vyjimečných a v závažných stavech. Kdežto u nás si mnoho lidí berou půjčky aby vůbec přežili protože náš stát nás ožebračuje.
Představ si že by se veškeré půjčky zakázali, to by se teprve viděl ten průměr chudoby na žebříčkách těch jejich slavných anket. Byli by jsme na těch posledních…

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
anonym

pro boreczech
A já zase znám hromadu lidí (bohužel i můj švagr je mezi nimi), že si nabrali půjčky, protože mají dobré zaměstnání a NIKDO JE NEPROPUSTÍ.Jenže firmy po několika letech zkrachovaly (nejdříve lidem neplatili výplaty) a jinde už tak velký plat nedostali, aby dokázal splácet půjčku.
Tomu právě já říkám NEZODPOVĚDNOST, PROTOŽE S TAKOVOUTO MOŽNOSTÍ LIDI NEPOČÍTAJÍ.
Jedině blbec si půjčuje a tím podporuje lidi co NIC NEVYTVÁŘÍ a pouze parazitují na druhých.

před 2907 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek