Avatar uživatele
Tw!st

Proč s atentátníky/ra­dikálními migranty nezačne Evropa něco dělat?

http://divny.cz/2016/07/­26/dalsi-tragedie-migrant-ze-syrie-macetou-zavrazdil-tehotnou-polku/?utm_sou­rce=ONK&utm_me­dium=ONK&utm_cam­paign=ONK Teď už i Polsko.

A co třeba měsíční prohlídky bydliště každého migranta co se přistěhoval před méně než 10 lety?

Upravil/a: Tw!st

Zajímavá 0 před 2845 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
dubraro

1/ Protože evropským politikům to tak vyhovuje.
2/ Protože je velmi obtížné zejména samostatně pracujícího teroristu najít dříve než něco provede.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
orwell

Protože scénář této „divadelní hry“ je napsán jinak. Autory známe, role jsou rozepsány a obsazeny – herce máme denně na očích. Jen ty režiséry by bylo dobré pěkně naplno pojmenovat. Mám dojem, že jim nesmírně záleží na co největší anonymitě. V této souvislosti se nabízí jednoduchá otázka, kdo z toho má prospěch a ještě jednodušší odpověď.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Psychotic

Víceméně proto, že toho moc dělat nejde. Co bys jako chtěl dělat?

Moc efektivnějších věcí než zapalovat svíčky dělat nikdo nemůže, naopak většina možností, které by zdejší hrdinové jistě navrhovali, by celou situaci spíš zhoršila.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
mosoj

Na ty co jsou tady je už pozdě. Přesto se to nechává do Evropy proudit dál.
Co se bude dít, bylo trochu přemýšlivým občanům jasné už minulý rok. Jenom
Agnes a spol. jsou jaksi zastydlí, tak zakážou ještě navíc o tom psát.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Nuk nuk

Je pravda, že v některých případech je evropská protiteroristická legislativa poměrně laxní. Je pravda, že by nebylo od věci, kdyby se trochu přitvrdilo co do trestání už samotných příprav útoku, a kdyby nebyl takový problém zasáhnout tam, kde se „ještě nic nestalo“, ale schyluje se k tomu.

Na druhou stranu osamělý útočník s nožem (nebo mačetou) se předem odhaluje těžko a těžko tedy tomu zabránit.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
postcd

atentátník se někdy pozná po útoku. Evropa pak uklízí zbytky atentátníka a jeho obětí. Těžko je vidět do hlavy někomu. A těžko by bylo morální postavit plot a nechat tam vypuknout nějakou epidemii nebo jinou humanitární katastrofu. Na řešeních se asi pracuje, ale státní kasičky a lidské zdroje které to řeší asi nejsou nevyčerpatelné.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Rokio

Česká republika s tím ale něco dělá, např. chce vynaložit několik miliard na projekt týkající se ochrany cestovatelů vlakem.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
ten který je

Ale ona už dělá,zejména evropští lídři zemí postižených terorismem.Vydali přeci prohlášení,že stojí po boku svých občanů a že je nutné bojovat s terorem.Také zapálili svíčky za zavražděné.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Však už se na tom pracuje, např. Frau Angela Merkel už přiložila ruku k dílu. Allahu macht frei!

Upravil/a: anonym

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
xxx3

teď by bylo od tazatele přínosné, aby zkusil definovat to „něco“.

před 2845 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Nuk nuk

Vzhledem k tomu, že zatím mezi útočníky stále převládají lidé, kteří tu žijí déle než Vámi navrhovaných 10 let, a mnohdy už lidé, kteří se v Evropě narodili, a vzhledem k tomu, že v Evropě narození častěji verbují ty nově příchozí než naopak, tak by to asi nebylo moc účinné. Navíc, i zkušení Izraelci tvrdí, že odhalit předem útok nožem, je velký problém. Když si někdo bude doma montovat bomby, skladovat hromady munice, tak může vzbudit podezření, a v takovém případě by nebylo od věci zasáhnout dříve, než zaútočí – bez ohledu na to jestli to je Němec, Ital, Francouz, Arab či jiný muslim už v Evropě leta usazený nebo čerstvý žadatel o azyl. Pokud ale bude mít doma jen pár kuchyňských nožů a na stěně pověšenou mačetu, tak to půjde sotva.

před 2845 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
dubraro

Když se třeba rozhodnu půjčit si auto a najet s ním do lidí, tak nikdo nemá šanci to předem zjistit, nebudu mít ani ten nůž nebo mačetu nebo sekeru a nic nemusím předem připravovat.

před 2844 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek