Avatar uživatele
Kepler

Proč se Babišovi někdy říká Bureš?

Zajímavá 0 před 2205 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
hapiky

Bureš mělo být jeho krycí jméno(prý).

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
marci1

To neví ani on sám. 🙂
https://zpravy­.aktualne.cz/do­maci/kompletni-spis-spolupracovnika-stb-andreje-babise/r~i:ga­llery:31547/

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
ivzez

Říká se o něm,
že měl pod krycím jménem Bureš spolupracovat s StB.

Já nevím: Může se mi něco zdát pravděpodobné, ale dokud o tom
nerozhodne soud, … Na druhou stranu bych ale od každého politika (nejen
ve vrcholné funkci) očekávala, že odstoupí i jen při stínu podezření…

Pro zájemce odkaz přímo na galerii (spis Bureš):
https://zpravy­.aktualne.cz/do­maci/kompletni-spis-spolupracovnika-stb-andreje-babise/r~i:ga­llery:31547/r~7­04e6354b3f611e7803200259­00fea04/

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Alesh

provokatér!!! 🙂

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Kryšpín

Poněvadž je to spasitel národa a miliardáři s ochrankou nejlépe rozumí obyčejným lidem

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Kepler

marci: prošel jsem ten jeho spis a je mi divné, že jsem tam nikde nenašel jeho podpis, zejména v zápisu o získání ke spolupráci. To už si mohli estébáci vykouzlit jakéhokoliv agenta, kdoví jestli tam nejsem taky:-)) Navíc spolupráce se měla týkat především nevýhodného zahraničního obchodu Petrimexu. To ovšem některým nevadí a pasovali ho na StBáka. Teda nejsem zrovna vyhraněný babišovec, ale jak s oblibou říkám: kdo chce bít psa, hůl si vždycky najde.

před 2205 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Edison

Spis jsi prostudovat nemohl, neb je skartován v r. 1990. Mohl jsi číst jen útržky a seznam skartované dokumentace. Ovšem zpráva o vázacím aktu existuje a je dostupná. Stejně, jako svědectví onoho důstojníka. A soud už rozhodl. Jen Bureš se bude neustále odvolávat. A ty kšefty Petrimexu… asi by to chtělo si o tom taky si něco počíst. O souvislostech co předcházelo, co následovalo a jaké to všechno mělo pozadí.

před 2205 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Kepler

Smlouva o spolupráci skartována nebyla a každá smlouva by měla být podepsána oběmi stranami. Svědectví nějakého estbáka je krajně nevěrohodné.

před 2204 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Edison

Svědectví kohokoli má před zákonem stejnou váhu (podle mě celkem zanedbatelnou, a to svědectví jakéhokoli svědka, bez ohledu na to, jestli to je StBák, nebo ne). Leč jako každé svědectví lze podpořit různými důkazy, nebo obráceně, důkazy podpořit svědectvím.
O spolupráci se nevyhotovuje žádná smlouva. To je hrubý omyl. Tvoří se Zpráva o vázacím aktu. Samotný Souhlas se spoluprací byl dle seznamů dokumentů skartován spolu s další hromadou dokumentů. Existuje tedy seznam dokumentů se záznamem o skartaci, Zpráva o vázacím aktu a další dokumenty, jako jsou třeba vyúčtování nákladů na schůzky a další. Celé to tvoří rozsáhlý uzavřený kruh, kterému lze celkem dobře důvěřovat.
http://domaci­.eurozpravy.cz/po­litika/215589-babis-se-spolupraci-souhlasil-bal-se-ale-prozrazeni-co-stoji-ve-spisu-bures/

před 2204 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek