Avatar uživatele
anonym

Proč se jídlo nesmaží i na omega 3 oleji? Mohlo by to být zdravé?

Bylo by to pak vůbec k jídlu. Co jsem měl zkušenost tak omega 3 olej vždy chutnal po rybách.

Zajímavá 0 před 2813 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Drap

Omega 3 jsou mastné kyseliny. Rybí tuk a rybí olej jich má hodně. Žádný samotný olej omega3 neni. Jsou to jen obchodní názvy.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
zjentek

Tuky s omega3 nejsou stabilní vůči vyšším teplotám. Bůh ví, co všechno v nich ohřevem vzniká!

Upravil/a: quentos

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
da ny

Jen málo olejů použitelných ke smažení obsahuje vůbec nějakou omega 3 mastnou kyselinu (je to samá o 6…)
A vůbec nejzdravější je smažení na sádle nebo ještě zudravější je jiná tepelná úprava.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek