Avatar uživatele
Aaron

Proč se lidé snaží na druhých hledat to špatné?

Nedávno jsem tu psal, že mezi rodiči to mám mizerné, poněvadž jim vadí každá ptákovina. Proč nejen oni, ale i další maj tendenci neustále někoho kritizovat? Lidem, kterým vadí co nosíte, chcete být sami sebou, nikomu cíleně neubližujete, staráte se o sebe a neustále posloucháte, jak neděláte to co chtěj oni, dávaj vám to sežrat? Proč lidi říkaj, že vás maj na háku a nestaraj se o to co si o ně myslíte, když do vás neustále jedou nesmyslné kecy? Proč vás lidé kritizují za věci, které oni dělaj a tisíckrát hůř? Může za to jejich nevyrovnanost v povaze? Čim si myslíte že to je? Proč lidé pořád kritizují a když uděláte něco správného, vůbec vás nepochválí?

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? kelley před 2661 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Drap

Všichni to nedělají. Já na lidech se snažím nejdříve hledat to dobré. Když máš takovéto otázky, možná by bylo dobré,zkusit se podívat nejdříve na sebe, pokud možno i očima těch druhých.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Dochy

Jedno z vysvětlení je, že lidé jsou svině.
Druhé možné vysvětlení je, že Tě mají rádi a snaží se Ti pomoci být ještě lepší než jsi teď. Málokdo ale podobné „rady“ dokáže dávkovat tak aby neublížili. A nejvíc bolí právě od nejbližších.

Chápu že jsem nepomohl, ale pokud se zamyslet, zda alespoň některé situace které Ti vadí nespadají do té druhé kategorie.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Rakira

Kazdy clovek je od prirody svine. Aby mohl milovat musi nenavidet(hledat chyby)… Proste svine :)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
iceT

Je snazší vidět třísku v oku druhého, než trám v oku vlastním.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Aaron

Drap: Upřímně, pokud mě rodiče kritizují za to že rád nousim vousy a dávaj mi to pořád sežrat, podle mě nedělám nic špatného. Nikomu neubližuju, starám se jen o sebe. Proto se ptám, snažim se najít pochopení. Můžu jim vysvětlovat cokoliv jakkoliv, ale ta jejich tvrdohlavost jim nedovolí nic připustit. Co však přiznám je, že jsem svym způsobem taky tvrdohlavej, pač si to nenechávám líbit. Já se jinak snažim na lidech taky hledat to dobrý. Ze záměru, chci poznat lepší lidi, aby mi bylo i líp. Podle mě se stresovat kvůli tomu jak někdo chodí oblečenej, jakou hudbu poslouchá, atd. je blbost, ten čas se dá určitě využít daleko prospěšněj, na místo toho hledat chyby na druhejch jen kvůli tomu, že nejsou úplně podle představ. Mě to celkem mrzí, ale nemám ve zvyku skákat podle toho, co chtěj druhý. Sám po nikom nechci žádné zázraky.

Rakira: Jo, podle mě LIDSKOST představuje nenávist, zabíjení atd. prostě to špatné, to je však můj názor, neříkám že to takhle je. Už od začátky lidstva se přece tohle upřednostňovalo, zabít druhého jen pro své blaho. ALE!!! to neznamená, že by se člověk nemohl poučit a vyvíjet z toho. Jestli mi rozumíš co tim chci říct :)

před 2661 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek