Avatar uživatele
Cass

Proč se má potkanice chová poslední dobou divně?

Mám doma potkanici (budou jí 2 roky) a poslední dobou se chová tak trochu mimo. Je „naježená“ a spí na vyvýšeném místě (vždy spala ve svém domečku), také mi přijde, že už nejí tolik co dřív.
Doplňuji:
mladé určitě nemá (nebyla ve styku se samcem)… už ani nemá chuť běhat, sedí na místě a dýchá, až se z toho kýve

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Upravil/a: Cass

Zajímavá 0 před 4645 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Babsi

Není třeba v říji? Nebo jak se to říká u potkanů. Já mám zase potkana, samce, a ten je mimo ode dne co jsem ho donesla… :D

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Berušinka

Tak to bych jí okamžitě vzala k veterináři! Pokud je naježená a divně dýchá.
A jestli jí jsou 2 roky, tak to už je dost stará, může taky umírat.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
mojitek

Dle toho co pisete tak ma asi zapal plic.Bezte s ni k veterinari, dostane injekci-antibiotika.Ty se pichaji kazdy den celkem 10 krat.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
E.n

Možná bude mít malé, nebo je nemocna radši s ní zajdi k veterináři..

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Džanička

Já jsem dřív chovala potkany ve velkém, ale ne na chov ale pro sebe pro zábavu na mazlení, a tohle se nám taky objevilo.. Určitě s ní zajdi k veterináři, pokud už se tak chová déle, tak jak to že tam ještě nebyla??? Když si pořídíš zvíře, tak se o něj musíš starat a hlídat ho, radši s ním zajdi 5× zbytečně, nebo bude pozdě.. Potkani se běžně dožívají kolem 3–4 let, také záleží jak se o ně staráš, jak je krmíš.. Nesmí být v průvanu, a tohle může být zápal plic.. Mě se ještě stalo to, že jim najednou začala téct krev z očí a z nosu, začali se právě ježit apod.. Byl to nějaký virus, jak jsme se dozvěděli, který letěl právě kolem nás, ale nikdy jsme nepřišli na to co to způsobovalo, i když jsme jednoho dali na pitvu.. Takhle jsem přišla o všechny, a přestala jsem tato krásná zvířátka chovat.. Neříkám, že to musí být to samé, ale zajdi tam s ní, než bude pozdě, třeba je opravdu jen stará, ale třeba je nemocná.. Tak šup, šup.. A pak dej vědět, jak jsi dopadla, to by mě opravdu moc zajímalo, co to je.. Promiň za takový drsný začátek, ale já jsem si jen vzpoměla jak mi umírali v rukách.. Držím palce a díky za doplnění od veterináře..

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Janča169

3 slova
Není to puberta? 😁 a nebo může být nemocná.
Zajdi s ní k veterináři

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek