Avatar uživatele
Gestas

Proč se na památnících z minulého režimu tak často objevuje slovo „fašistický“ tam, kde by mělo být „nacistický“?

Byla za tím snaha zdiskreditovat konkurenční ideologii (čistý fašismus není o nic horší než komunismus)?

Zajímavá 0 před 2662 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
led

Fašistická ideológia je medzinárodná, výraznú vládnu moc získala v Taliansku, Nemecku, Španielsku a čiastočne v Japonsku
…nacizmus, nacistický vychádza z pomenovania nemeckej politickej strany NSDAP vyznávajúcej fašistickú ideológiu. Ide vlastne o „nemecký fašizmus“

Na pamätníkoch ide o výstrahu pred fašistickou ideológiou, ktorá u nás bola prezentovaná nacizmom.

Upravil/a: led

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
dubraro

Z toho samotného slova „fašistický“ (od „fasces“ = svazek) není na rozdíl od „nacistický“ (od nacionálně socialistický) na první pohled zřejmé, že se jedná o ideologii jen velmi mírně odlišnou od komunistické. Že válka nebyla mezi zlým kapitalismem a hodným socialismem, ale mezi jen málo odlišnými verzemi levicové ideologie.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Kryšpín

Fašistický, nacistický, bolševický, komunistický.
Profesor Sorensen s kolektivem / Dánsko /. po dlouhých studiích došel k závěru, mezi Leninem a německou tajnou službou došlo k tajné dohodě, jelikož byl německým agentem. Na jaře roku 1917 převezli Lenina ze Švýcar s kopčáci do Ruska jako virus, Němci dodávali bolševikům v Rusku zbraně a finance na bolševicko-komunistickou revoluci. Lenin po uzmutí moci dosadil ke korytu Stalina na budování komunismu.
Profesor Sorensen a jeho kolektiv trvají na důkazech, bolševismus-komunismus vznikl v Německu.
Rovněž anglický politik Churchil potvrdil po studií německých dějin, nástup komunismu byl proveden kvalitně Německem.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
led

Kryšpín, k tomu nebolo treba „dlouhé studie) Tento fakt, finančnú pomoc Nemecka, priznávali aj vrcholní bolševíckí predstavitelia. Z hľadiska Nemecka – destabilizovať ekonomicky Rusko a jeho armádu, s cieľom uvoľniť si sily pre boj na západnom fronte, pomoc Leninovej snahe ovládnuť Rusko, napriek vzájomným ideologickým rozporom, bola rentabilná. A pre Lenina, ale ako aj pre každého kto chce dosiahnúť moc, pomoc vo forme peňazí nesmrdí.
Anglický politik Churchil…, pokiaľ chcete citovať, nástupu Bolševíkov v Rusku kvalitne pomohlo Nemecko…, pri tom skromne zamlčal, že nástupu a rozmachu fašizmu pomohla politika konzervatívna Veľkej Británie a peniaze anglo-amerického veľkokapitálu.
K tomuto záveru nebolo treba dlhé mnohoročné štúdium – stačí sedliacky rozum a vedieť, že v politike a svete peňazí nehľadajte matematiku, pretože tu "1+1 nemusí byť vždy 2“.

před 2661 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
led

Gestas, pokiaľ chcete porovnávať „čistú“ politickú ideológiu s inou „čistou“ politickou ideológiou,
doporučujem vám preštudovať si prvotné tézy fašizmu a komunizmu, nie to, čo vzniklo v priebehu rokov.

před 2661 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek